ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝ.ΑΛ: Αποκάλυψη - Άγριο παρασκήνιο με Φώφη, Λοβέρδο και Ανδρουλάκη

ΚΙΝ.ΑΛ: Αποκάλυψη - Άγριο παρασκήνιο με Φώφη, Λοβέρδο και Ανδρουλάκη
Το δεξιό μπλοκ του ΚΙΝ.ΑΛ. και το παράλληλο φλερτ με ΣΥΡΙΖΑ

Μονομαχία στον «πράσινο ήλιο» με... μπλε και κόκκινους κόκκους - Κι ενώ η πολιτική επικαιρότητα περιστρέφεται γύρω από τις καθημερινές κόντρες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την ανταπόκριση του συστήματος υγείας στο σφοδρό 2ο κύμα του κορονοϊού, μεγάλες ζυμώσεις γίνονται αθορύβως και στο Κίνημα Αλλαγής - Ζυμώσεις που αγγίζουν τα όρια της σφοδρής σύγκρουσης με φόντο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο του 2021

Παρά το γεγονός ότι το κρίσιμο συνέδριο για την ηγεσία του κόμματος χρονικά προσδιορίζεται για το Νοέμβριο του 2021, οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛ. έχουν φουντώσει και κάποιοι επιμένουν οι εσωτερικές κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας να γίνουν την Άνοιξη του 2021.
Το επιχείρημα όσων υποστηρίζουν κάτι τέτοιο βασίζεται στα σενάρια πρόωρων εκλογών που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να οδηγεί τη χώρα σε εκλογές το Φθινόπωρο του 2021, αν και εφόσον η χώρα καταφέρει να βγει αλώβητη από την περιπέτεια της πανδημίας.

Η όλη συζήτηση για το θέμα της ηγεσίας αναζωπυρώθηκε από τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης της Opinion Poll που προκάλεσε την οργή της Χαριλάου Τρικούπη. Η ηγεσία του Κινήματος τα αμφισβήτησε ευθέως, θεωρώντας ότι εντάσσονται στο πλαίσιο μιας επίθεσης που έχει ενορχηστρωθεί και καθοδηγείται από το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο «να αποπροσανατολίσει και να κάνει άνω κάτω το κόμμα». Και κάπου εδώ αρχίζει η μονομαχία στον πράσινο ήλιο…

Τι προκύπτει από την έρευνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στο σύνολο της κοινής γνώμης πρώτος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιλέγεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 20,6% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 17,6% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%. Ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 5,2%, ο Γιώργος Καμίνης με 3,6% και η Εύα Καϊλή με 3,2%, ενώ το 13,2% δήλωσε «Άλλος».

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι παίζουν κόντρα στην Φώφη Γεννηματά και κάποιοι άλλοι κινούνται αθορύβως. Η όλη συζήτηση τροφοδοτείται από τα χαρακτηριστικά ταυτότητας που πρέπει να έχει το νέο Κίνημα Αλλαγής με βάσει τα αποτελέσματα που θα προκύψουν σε μια επικείμενη εκλογική αναμέτρηση η οποία θα γίνει – θυμίζω – με απλή αναλογική.
Πάνω σε αυτόν τον καμβά έχουν δημιουργηθεί διάφορα στρατόπεδα μέσα στο ΚΙΝ.ΑΛ. Το στρατόπεδο της Φώφης Γεννηματά παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στο Κέντρο και δεν θέλει συνεργασίες και συγκλίσεις ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε βεβαίως με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεξιό μπλοκ του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ένας εκ των σίγουρων διεκδικητών της εξουσίας στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρείται ο Ανδρέας Λοβέρδος οι σχέσεις του οποίου με την κυρία Γεννηματά είναι ξεκάθαρα σε τεντωμένο σχοινί.
Όπως λένε οι γνωρίζοντες ο κ. Λοβέρδος έχει διαμηνύσει στην κυρία Γεννηματά την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής και έχει αρχίσει να κάνει «παιχνίδι» προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη οργανώνεται σε τοπικό επίπεδο και στις μεγάλες περιφέρειες και στην επαρχία δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να ξανακάνει το κόμμα, μεγάλο. Βεβαίως στελέχη του περιβάλλοντος της Φώφης πιστεύουν ότι η κίνηση του Λοβέρδου έχει μέσα της στοιχεία σύμπλευσης με το «δεξιό μπλοκ» εντός του ΚΙΝ.ΑΛ. Το μπλοκ δηλαδή που δεν θα έβλεπε με άσχημο μάτι μια ενδεχόμενη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Από την άλλη πλευρά, χωρίς όμως τις τυμπανοκρουσίες του Λοβέρδου, κινείται αθόρυβα και ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος διαθέτει αρκετούς μηχανισμούς στην κομματική νομενκλατούρα. Όπως και ο Λοβέρδος, ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την σημερινή Πρόεδρο.
Πηγές που γνωρίζουν καλά τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ σημείωναν στο Newsbomb.gr ότι ο Ανδρέας με το Νίκο μπορεί και κάποια στιγμή να τα βρουν μεταξύ τους αν χρειαστεί…

Ο ρόλος του ΓΑΠ και το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Βεβαίως στην παραπάνω κούρσα κομβικό ρόλο θα παίξει και η στάση του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος αν και αποστασιοποιημένος δεν βγήκε ποτέ εκτός παιχνιδιού. Η διαφορά είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ήθελε το κόμμα πιο… αριστερά και συνεπώς θα έβλεπε με καλό μάτι μια οποιαδήποτε συνέργεια με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς βέβαια να «καπελωθεί» πλήρως το ΠΑΣΟΚ.
Βεβαίως δεν αποκλείεται, όταν έρθει η ώρα να εμφανιστούν και άλλες, ανεξάρτητες υποψηφιότητες, όπως για παράδειγμα του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος δεν φαίνεται να παίζει με κάποια από τις παραπάνω «φράξιες». Όπως και να έχει, το όλο σύστημα φαίνεται να πιέζει την Φώφη για αλλαγή ηγεσίας πριν από το καλοκαίρι του 2021 για να προλάβουν υποτίθεται τις πρόωρες εκλογές τις οποίες τις τοποθετούν εντός του φθινοπώρου του 2021.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στις Σέρρες για τον 25χρονο Θοδωρή που πέθανε από κορονοϊό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έρχονται τέσσερα αυστηρά μέτρα – Φόβος για νέο κύμα της πανδημίας τον Ιανουάριο