ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μπεγλίτης: Ξεκινά περίοδος κατακερματισμού στα κόμματα

Π. Μπεγλίτης: Ξεκινά περίοδος κατακερματισμού στα κόμματα

Η χθεσινή ψηφοφορία άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για το πολιτικό σύστημα, παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης.

«Βρίσκονται σε κρίση τα πολυσυλλεκτικά Κόμματα. Από σήμερα, είναι μια άλλη μέρα για το πολιτικό μας σύστημα», ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5», εκτιμώντας ότι θα πρέπει να γίνουν μεγάλες και συντεταγμένες αλλαγές στη λειτουργία των κομμάτων, που αποτελούν «παράγοντες σταθερότητας πολιτικής και δημοκρατικής σταθερότητας για τη χώρα».

«Το πολιτικό σύστημα, επειδή πολλές φορές μιλούσαμε για το τέλος της μεταπολίτευσης, ήρθε χτες το βράδυ», προσέθεσε, εκτιμώντας ότι το επόμενο διάστημα «θα περάσουμε μια μεταβατική περίοδο, ενδεχομένως κατακερματισμού, η οποία θα οδηγήσει όμως στη συγκρότηση πόλων, που θα έχουν σταθερή και ειλικρινή σχέση με τη νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας μας».

Πάντως, ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε την αντίθεσή του με την άμεση προσφυγή στις κάλπες, αφού «θα ήταν μια προοπτική κι ένα σενάριο που θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στη χώρα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πολυδιάσπασης του ΠΑΣΟΚ και δημιουργίας νέων κομμάτων, ο κ. Μπεγλίτης εκτίμησε ότι στην παρούσα φάση, δεν έχει διαπιστώσει διατύπωση εναλλακτικής πρότασης, με αποτέλεσμα η όποια κίνηση, που αποτελεί μάλλον έκφραση προσωπικών φιλοδοξιών, θα περιθωριοποιηθεί από τη δυναμική των εξελίξεων.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «άθλια κατασκευή» και «άθλια προβοκάτσια» τα σενάρια ότι ο Γ. Παπανδρέου κρύβεται πίσω από κινήσεις που εκδηλώθηκαν, όπως αυτή του Χάρη Καστανίδη. « Δεν έχει καμία σχέση ο Παπανδρέου και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον Παπανδρέου», υπογράμμισε.