ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Βουλή: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
In Τime

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Το άρθρο 31, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Κατά του άρθρου 31 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Παρών δήλωσαν Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 31 του υπουργείου Εργασίας φέρνει μείωση των εισφορών κατά τρεις μονάδες και εκτιμάται ότι θα αυξήσει το εισόδημα των μισθωτών από 100 έως 450 ευρώ ανά έτος, ενώ σημαντική ελάφρυνση θα υπάρξει και για τις επιχειρήσεις.

Για «μελανό σημείο» έκανε λόγο ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος αναφερόμενος στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που σήμερα με την κυβέρνηση της ΝΔ ελαφρύνονται πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους στερούσε αυτή την ελάφρυνση. Έχουμε μια αριστερά του χαβιαριού που αδιαφορεί για τις λαϊκές ανάγκες».

Στον αντίποδα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου υποστήριξε ότι το κόμμα της καταψηφίζει την ρύθμιση καθώς η μείωση των εισφορών στερεί πόρους από τον ΟΑΕΔ.

Αναφορικά με τη στάση του στο άρθρο 31, το ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζει ημίμετρο και σταγόνα στον ωκεανό τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μπροστά σε αυτά που πρέπει να γίνουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν ο... μάγος της στρογγυλής θεάς (videos-photos)