ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Να μην χρησιμοποιηθεί η πανδημία ως πρόσχημα για να καταργηθούν εργασιακά δικαιώματα

Γεννηματά: Να μην χρησιμοποιηθεί η πανδημία ως πρόσχημα για να καταργηθούν εργασιακά δικαιώματα
INTIME

«Η κρίση της πανδημίας δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μετά την τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο Γ. Χότζογλου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό, με αντικείμενο τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτούς τους κλάδους.

Η κ. Γεννηματά διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον Επισιτισμό ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και τις δημόσιες αναφορές του, ώστε να αναλάβουν τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η εργοδοτική πλευρά τις ευθύνες τους.

Ακόμη σημείωσε οτι το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την προσπάθεια της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα προστατεύει τα δικαιώματά τους, η οποία υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «θα πρέπει να κυρωθεί «υποχρεωτικά εκτελεστή», από το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να αποτραπεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός από κακόπιστους εργοδότες εις βάρος των εργαζόμενων. Και να ελεγχθεί η εφαρμογή της με τους ελέγχους του ΣΕΠΕ».

Εξέφρασε την ενόχλησή της επειδή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων -με την ενθάρρυνση της Κυβέρνησης- ζητά επιπρόσθετα μόνιμες μειώσεις αποδοχών που φθάνουν το 20%, κατά την διαπραγμάτευση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης.

«Η ανάκαμψη του Ελληνικού Τουρισμού για το 2021, προϋποθέτει την κοινή προσπάθεια όλων, όχι την εξοντωτική επιβάρυνση των εργαζομένων. Και κυρίως την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και διαμονή στο 6% όπως έχουμε προτείνει», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρόντες ο Γραμματέας της Κ.Ο. Β. Κεγκέρογλου, οι αρμόδιοι Βουλευτές Γ. Φραγγίδης, Δ. Μπιάγκης, Γ. Μουλκιώτης και οι Γραμματείς των Τομέων Τουρισμού και Εργασίας Γ. Νικητιάδης και Χ. Μέγας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε θα γίνει - Τι θα ανακοινώσει για το lockdown