ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Ένα ετερόκλητο κύκλωμα επιδιώκει να μην υπάρξει διάλογος με τους γείτονες

Μπακογιάννη: Ένα ετερόκλητο κύκλωμα επιδιώκει να μην υπάρξει διάλογος με τους γείτονες
INTIME

Την προσφυγή στην Χάγη υπέδειξε ως αναγκαία κεντρική στρατηγική της Ελλάδας η πρώην υπουργός εξωτερικών Ντορα Μπακογιάννη. Μάλιστα, επεσήμανε ότι πιστεύει στη στρατηγική που είχε χαράξει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που πίστευε πως η Ελλάδα πρέπει πάντα να συνδιαλέγεται με τους γείτονες.

«Η Ελλάς πιστεύει στη δύναμη των επιχειρημάτων της, έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της. Έχει τις περισσότερες συμμαχίες ιστορικά από ποτέ. Θα προσέλθει όποτε είναι στη συζήτηση διερευνητικών επαφών για την υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες ζώνες με αυτοπεποίθηση και σιγουριά και θα πει στην Τουρκία “Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα”. Αν πιστεύετε στα επιχειρήματά σας και ότι έχετε το διεθνές δίκαιο με το μέρος σας, θα πάμε στη Χάγη και θα αποφασίσει αυτή. Αυτή πρέπει να είναι η κεντρική μας στρατηγική» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Σχολιάζοντας διατυπωμένες απόψεις περί διακοπής διαλόγου με την Τουρκία, η βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «ετερόκλητο κύκλωμα», το οποίο προσπαθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και επιχειρηματολογεί ότι η Τουρκία άλλαξε. «Είτε γιατί είναι ισλαμική “λες και το μάθαμε τώρα”, είτε αναθεωρητική, είτε επειδή ο Ερντογάν τα θέλει όλα δικά του πως δεν πρέπει να υπάρξει διάλογος. “Τους καλώ όλους αυτούς να πουν ξεκάθαρα ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Η δική μου άποψη είναι αυτή που είχε διατυπώσει από αυτό το έδρανο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η Ελλάδα συνδιαλέγεται με τους γείτονες της» είπε κι συμπλήρωσε ότι το να μιλάς με τους γείτονες δεν σημαίνει ότι αλλάζεις θέση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Η Τουρκία ανοίγει πυρ στο βορειανατολικό Αιγαίο