ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νίκη» Τσίπρα βλέπει η Κουμουνδούρου στο χθεσινό «μπρα ντε φερ» με Μητσοτάκη

«Νίκη» Τσίπρα βλέπει η Κουμουνδούρου στο χθεσινό «μπρα ντε φερ» με Μητσοτάκη
INTIME

Απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και συνολικά του κόμματος τους στην πενθήμερη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, εμφανίζονται στην Κουμουνδούρου, αφού όπως αναφέρουν, κατάφεραν να αναδείξουν σε όλα τα μέτωπα τις κυβερνητικές «παλινωδίες», αλλά και την δική τους, εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Αλ.Τσίπρας επιδιώκει σε κάθε ευκαιρία την κατά μέτωπο αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακόμα και μετά η διπλή ήττα του περασμένου καλοκαιριού, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο αρχηγός τους υπερτερεί σε τέτοιου είδους «μάχες» έναντι του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρουν, καταφέρνει απλά να αναδεικνύει την πραγματική εικόνα που επικρατεί στην κοινωνία, αλλά και τις «αντικοινωνικές» πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αφού σε αυτές τις αντιπαραθέσεις δεν παρεμβάλλεται ο «παραμορφωτικός φακός» μερίδας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που όπως υποστηρίζουν, έχουν αναλάβει «εργολαβικά» την «προστασία» του Κ.Μητσοτάκη.

Όσον αφορά τη χθεσινή ημέρα, αλλά και συνολικά τη συζήτηση, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι πέτυχαν πλήρως τους στόχους τους. Υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να αναδείξουν σε πλήρη έκταση το μέγεθος της διπλωματικής αποτυχίας στη πρόσφατη Σύνοδο Κουρφής, προβάλλοντας επαρκώς τα κυβερνητικά «είπα, ξείπα» των προηγούμενων μηνών, που εν τέλει οδήγησαν στο «φιάσκο» της περασμένης Παρασκευής.

Ταυτόχρονα, όμως, με σαφήνεια έθεσε και τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούσε να στηρίξει την κυβέρνηση σε έναν «έντιμο» διάλογο και μία «έντιμη» λύση με την Τουρκία για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, αλλά «χωρίς εκβιασμούς». Πιο συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι η προειδοποίηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι δεν θα δεχθεί καμία υποχώρηση από τις πάγιες εθνικές θέσεις στα ελληνοτουρκικά, ήταν ένα μήνυμα που έφτασε εκεί που έπρεπε, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Εκτός των εθνικών θεμάτων, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ανέδειξαν επιτυχώς την «καταστροφική» -όπως τη χαρακτηρίζουν- διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης. Για ακόμα μία φορά στάθηκαν στη μη επαρκή ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και στις μειωμένες δαπάνες που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός για τη δημόσια Υγεία. Μάλιστα, μιλάνε ανοιχτά για έναν «εμφανώς πιεσμένο και εκνευρισμένο πρωθυπουργό», που όχι μόνο δεν προχωρά σε ίχνος αυτοκριτικής, αλλά επιμένει να ρίχνει όλη την ευθύνη στους πολίτες, για τα δικά του λάθη.

Τις ίδιες εκτιμήσεις κάνουν και για το σκέλος της οικονομίας, κυρίως στο ζήτημα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζόμενων, όπου η κυβέρνηση δεν πλησίασε ούτε λίγο τα μέτρα που έλαβαν αντίστοιχα άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Ένα άλλο σημείο στο οποίο πιστεύουν ότι επικράτησαν σε αυτό το άτυπο μπρα ντε φερ των εντυπώσεων, είναι ότι με τις παρεμβάσεις τους κατάφεραν να αντιστρέψουν την «ψευδή» εικόνα που, όπως λένε, καλλιεργούσε η κυβέρνηση σε σχέση με τα φετινά οικονομικά στοιχεία, ιδιαίτερα για το ύψος της φετινής ύφεσης, αλλά και της ανάκαμψης που προσδοκά για την επόμενη χρονιά το Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος, θεωρούν πολύ θετικό για αυτούς, το γεγονός ότι ακούστηκαν διά στόματος Αλέξη Τσίπρα συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία και γενικά για το εναλλακτικό πρόγραμμα εξουσίας που προετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σταδιακά θα παρουσιάζεται στους πολίτες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.