ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μετατρέπουν τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα

ΣΥΡΙΖΑ: Μετατρέπουν τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Στρατούλης, συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές, οι κόκκινες γραμμές Παπαδήμου - Παπανδρέου - Σαμαρά για τις συντάξεις μετατράπηκαν σε κόκκινες κορδέλες», τόνισε ο κ. Στρατούλης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε τις συντάξεις σε «παιδικά φιλοδωρήματα» και τους συνταξιούχους σε «φτωχούς ζητιάνους».

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πιο απάνθρωπη και βάρβαρη επίθεση εις βάρος των συνταξιούχων της χώρας, που βλέπουν τις συντάξεις να επιστρέφουν «στην αγοραστική δύναμη της δεκαετίας του 1950», προσθέτοντας ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –- ΝΔ «θα πρέπει να ντρέπεται και να μας αδειάσει τη γωνιά το γρηγορότερο δυνατό».

Μάλιστα, ο κ. Στρατούλης κατήγγειλε ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με επείγον υπηρεσιακό σημείωμα, που εξεδόθη κατόπιν εντολής της Διοίκησης, έδωσε «επείγουσα οδηγία για περικοπή συντάξεων 20% στο τμήμα του ποσού πάνω από 1300 ευρώ από χθες, 16/2, πριν καν παρθούν και νομοθετηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις γι αυτές τις περικοπές».