ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος στον Alpha 98,9: Νέα κυβέρνηση, ίδια αποτυχημένη συνταγή

Ηλιόπουλος στον Alpha 98,9: Νέα κυβέρνηση, ίδια αποτυχημένη συνταγή

«Νέα κυβέρνηση, ίδια αποτυχημένη συνταγή», είναι το πρώτο σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσου Ηλιόπουλου, στον Alpha 98,9

«Δεν νομίζω ότι περιμένουν οι πολίτες κάτι παραπάνω πέρα από έναν επικοινωνιακό θόρυβο για τις πρώτες ημέρες. Αυτό που είναι καινούργιο σήμα είναι η αλλαγή στο υπουργείο Εργασίας. Η κυβέρνηση παραδέχτεαι ότι όντως έχει γίνει μπάχαλο η ιστορία με τις συντάξεις. Είναι όμως κι ένα νέο σήμα γιατί ο κ. Χατζηδάκης έχει συνδέσει το όνομά του με επιθετικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις. Νομίζω ότι το 2021 θα είναι μία πολύ κακή χρονιά και για το ασφαλιστικό σύστημα και για τους εργαζόμενους», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο Γιώργο Σμυρνή και στο Νίκο Παναγιωτόπουλο στον Alpha 98,9.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο ανασχηματισμός έχει προεκλογικό άρωμα, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε: «Ο συγκεκριμένος ανασχηματισμός δείχνει μια αδυναμία του πρωθυπουργού, να δώσει την ευκαιρία π.χ. σε ανθρώπους που πιθανότατα ακόμα και οι ίδιοι θα ήθελαν να αλλάξουν, όπως ο κ. Κικίλιας, τι γίνεται; Απλά αναβαθμίζεις έναν υφυπουργό, του δίνεις αρμοδιότητες κι αφήνεις τον υπουργό χωρίς αυτές. Μέσα σε δύο μήνες θρηνούμε 4.331 συμπολίτες μας. Το να συζητάμε αυτή τη στιγμή, με κυβερνητική ευθύνη, σενάρια εκλογών, δείχνει πόσο ανεύθυνη είναι η κυβέρνηση».

«Κανένας επικοινωνιακός θόρυβος, καμία επικοινωνιακή πολιτική δεν μπορεί να αποφύγει τα πραγματικά κοινωνικά ερωτήματα. Το ένα σκέλος είναι η πανδημία. Το άλλο σκέλος είναι το οικονομικό. Θα αντιμετωπίσουμε άλλη μια χρονιά πραγματικής κοινωνικής χρεοκοπίας. Κλείνει το 2020 με ύφεση της τάξης του 10% και ο ΟΑΣΑ προβλέπει για το 2021 ανάπτυξη 0,9%. Η χώρα έχει την τέταρτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη το εννιάμηνο και την δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος για τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της αποτυχίας».

Φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές; «Το πρώτο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είναι το πώς θα είμαστε χρήσιμοι στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Γι' αυτό έχουμε κάνει συγκερκιμένες προτάσεις. (...) Ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν φοβάται την ετυμηγορία του λαού. Νομίζω θα ήταν τεράστια ανευθυνότητα τη στιγμή πυο η χώρα είναι ακόμη στο κόκκινο, τη στιγμή που δεν μπορούν να λειτουργήσουν μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες εμείς να θεωρούσαμε ότι θα μπορούσε ο κόσμος να συνωστιστεί μπροστά σε κάλπες», απάντησε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2021: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης