ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός 2021: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν άλλαξε το οικονομικό επιτελείο

Ανασχηματισμός 2021: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν άλλαξε το οικονομικό επιτελείο

Αμετακίνητο παρέμεινε το οικονομικό επιτελείο στον ανασχηματισμό. Και αυτό διότι ο πρωθυπουργός αξιολόγησε θετικά το έργο του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί πως τα έχει πάει εξαιρετικά καλά ο Χρήστος Σταϊκούρας εν μέσω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, είναι αποτελεσματικός, μεθοδικός και κυρίως διαχειρίζεται με σύνεση το ταμείο του κράτους.

Αλλά και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης έχει κάνει δουλειά στον τομέα του, ενώ έχει και την ευθύνη του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο οποίο ποντάρει πολλά η κυβέρνηση για την ανάκαμψη της οικονομίας στη μετά την πανδημία εποχή.

Στη θέση του παρέμεινε και ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα φορολογικής πολιτικής, Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθώς από το πόστο του έχει συνδράμει σημαντικά στο έργο του υπουργείου.

Και ο Γιώργος Ζαββός, υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα δεν μετακινήθηκε, αφού είναι γνώστης του τραπεζικού συστήματος και ξέρει να χειρίζεται τα θέματα των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Πάντως εκτός από την καλή βαθμολογία όλων των προσώπων του οικονομικού επιτελείου, η απόφαση του πρωθυπουργού να διατηρήσει στις θέσεις τους τα πρόσωπα στο συγκεκριμένο υπουργείο ήταν απόρροια του ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα έδινε «πάτημα» στην αντιπολίτευση για έντονη κριτική.

Αυτό που πιθανότατα θα υποστήριζαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι πως όταν αλλάζεις το οικονομικό επιτελείο είναι σαν να ακυρώνεις την οικονομική πολιτική που εφάρμοσες όλο το προηγούμενο διάστημα.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός αποφάσισε, αξιολογώντας βεβαίως και το έργο των συγκεκριμένων στελεχών, να παραμείνουν στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο έχει το δύσκολο έργο να διαχειριστεί την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά λόγω της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2021: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης