ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ψαριανός: Η Αριστερά είναι ανόητη κι αναποτελεσματική

Γ. Ψαριανός: Η Αριστερά είναι ανόητη κι αναποτελεσματική

Αιχμές κατά μιας μερίδας της Αριστεράς άφησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός.

«Έχουμε μια ανόητη κι αναποτελεσματική Αριστερά η οποία βασίζεται σε εμμονές και ιδεοληψίες και δεν βγάζει αυτός ο δρόμος παρά μόνο στο γκρεμό και το αδιέξοδο», τόνισε ο κ. Ψαριανός, μιλώντας στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5».

Σύμφωνα με τον κ. Ψαριανό, η Δημοκρατική Αριστερά έχει ξεκάθαρη θέση για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, χωρίς να δυναμιτίζει την παραμονή μας στο ευρώ. «Την παραμονή δυναμιτίζει η πρακτική της κυβέρνησης Παπανδρέου και της κυβέρνησης Παπαδήμου».

Στα πλαίσια αυτά, ο βουλευτής υπενθύμισε ορισμένες προτάσεις του κόμματός του, που αφορούν τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, τα προνόμια των ενστόλων, των ΔΕΚΟ, των δικαστικών, των εφοριακών, την αξιοποίηση κρατικής περιουσίας. «Εκατοντάδες στρατόπεδα, σε όλη τη χώρα, ρημάζουν και τα έχουμε αναξιοποίητα την ώρα που συζητάμε και λέμε αρλούμπες», προσέθεσε.

Πάντως, ο κ. Ψαριανός απέφυγε να σχολιάσει την επίθεση του Spiegel προς τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας: «Από τη μια μεριά έχουμε ακραίες εκφράσεις ξένων περιοδικών, βιβλίων και περιοδικών που αναφέρονται, εντελώς, απαξιωτικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες, το οποίο μας ενοχλεί και μας στεναχωρεί όλους. Αλλά δεν έχουμε κάνει ποτέ την αυτοκριτική μας, γιατί πάντα μας φταίνε οι ξένοι. Εμείς δεν φταίμε ποτέ και για τίποτα».