ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος για Συμβούλιο Ευρώπης:«Ναι» στην άρση πατέντας στα εμβόλια,«όχι» στην πρόταση Μητσοτάκη

Κατρούγκαλος για Συμβούλιο Ευρώπης:«Ναι» στην άρση πατέντας στα εμβόλια,«όχι» στην πρόταση Μητσοτάκη

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τα εμβόλια κατά του Covid – 19 αλλά και τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού αναφέρθηκε με δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε: «Με μεγάλη πλειοψηφία η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης αποδείχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπίζονται τα εμβόλια κατά του Covid ως ένα παγκόσμιο δημόσιο αγαθό. Να μην αποτελούν εμπόδιο οι περιορισμοί πνευματικής ιδιοκτησίας από τις πατέντες αλλά αντίθετα να εξασφαλιστεί η γενικευμένη παραγωγή και παραγωγή των εμβολίων σε όλες τις χώρες και τις πιο φτωχές και σε όλους τους πολίτες».

Και πρόσθεσε: «Με μεγάλη πλειοψηφία απέρριψε το Συμβούλιο της Ευρώπης και προτάσεις όπως αυτές του κυρίου Μητσοτάκη, να χρησιμοποιείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού για σκοπούς άλλους από ιατρικούς. Για παράδειγμα από τις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Ανάλογη θέση υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του εμβολίου ως δημόσιου αγαθού και κατά του πιστοποιητικού εμβολιασμού έλαβε και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ήταν παρών στη συζήτηση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να λάβει τα αναγκαία μηνύματα από τις σημαντικές αυτές αποφάσεις».

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Κληρώνει» για νέα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές - Σκέψεις για τα σχολεία