ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τις δικογραφίες που έφτασαν στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τις δικογραφίες που έφτασαν στη Βουλή
IN TIME

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθοπουλος για τις δικογραφίες που έφτασαν στη Βουλή και αφορούν σε 3 πρωην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η χώρα βιώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η πανδημία επισκέπτεται την Νότια Ελλάδα εμείς στη Βόρεια Ελλάδα πληρώσαμε αυξημένες απώλειες. Επίσης σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εμφανίζεται επιτέλους μετά από 2 μήνες η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας για να μας μιλήσει για τα διπλά βιβλία, τα ορφανά κρούσματα, τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης, που στοιχίζουν και στην οικονομία και σε ανθρώπινες ζωές. Και κατά σύμπτωση εμφανίστηκαν στη Βουλή δικογραφίες που ξαναβάζουν την πολιτική ζωή στο πρίσμα της ποινικής και δικαστικής αντιμετώπισης», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, σχολίασε ότι συνήγορος του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα είναι ο Ανδρέας Λοβερδος, καταλήγοντας ότι «η υπόθεση έχει κριθεί στα ευρωπαϊκά διαιτητικά δικαστήρια και στα ελληνικά πρωτοδικεία και είναι πρωτοφανής η πολιτική της στόχευση».

Αναφερόμενος στη δικογραφία της Folli Follie, υποστήριξε ότι «η δεύτερη δικογραφία, που έχει σχέση με την τροπολογία της Folli Follie, είναι μια τροπολογία που υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα στην περασμένη Βουλή και μάλιστα επανήλθε εκ νέου κι από τη ΝΔ».

Ο κ. Ξανθοπουλος έκανε λόγο για «προφανή στόχευση και επιθυμία της ΝΔ να επαναφέρει τη δικαστική κρίση στην πολιτική ζωή της χώρας». Ερωτώμενος για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έλεγε «ναι» σε εξεταστική επιτροπή είπε:

«Είναι θέμα το οποίο θα το αποφασίσουμε συλλογικά. Δεν αφορά εμένα προσωπικά ή κάποιο άλλο στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ. Θα υποβληθεί και θα κρίνουμε τι στοιχεία υπάρχουν για να δούμε. Γιατί μην ξεχνάτε ότι ακόμη δεν έχουμε λάβει γνώση δικογραφίας. Άρα είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Μένω στην πολιτική διάσταση κι από εκεί και πέρα θα τα δούμε στη Βουλή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε επιπλοκές του ιού οφείλεται ο θάνατος της 15χρονης από τη Θήβα