ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως για αλλαγές στα πανεπιστήμια: «Λαμβάνω μηνύματα να μην κάνουμε πίσω»

Κεραμέως για αλλαγές στα πανεπιστήμια: «Λαμβάνω μηνύματα να μην κάνουμε πίσω»
IN TIME

Μεταρρύθμιση που στόχο έχει να σπάσει παθογένειες δεκαετιών χαρακτήρισε το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η Νίκη Κεραμέως και, αναφερόμενη στην ίδρυση της υπηρεσίας φύλαξης των πανεπιστημίων, είπε πως η ανάθεση των αρμοδιοτήτων ασφάλειας στις πρυτανικές αρχές απέτυχε στην πράξη.

«Η λύση να αφήσουμε το θέμα στα πανεπιστήμια εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα. Αυτή η λύση έχει αποτύχει», είπε και συμπλήρωσε πως η διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου πριν από δύο μήνες ντρόπιασε τη χώρα και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

«Για τα θέματα αξιόποινων πράξεων η αρμοδιότητα ανήκει στην ΕΛΑΣ και σε κανένα άλλο. Δεν είναι δουλειά του πρύτανη να ασχοληθεί με αυτόν που φτιάχνει μολότοφ και πετάει καδρόνια», είπε η υπουργός Παιδείας.

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι το τελευταίο διάστημα λαμβάνει μηνύματα από καθηγητές και μαθητές που της λένε ότι συμφωνούν με τις διατάξεις. «Μας καλούν να μην κάνουμε πίσω αλλά μας λένε ότι φοβούνται να βγουν μπροστά και να τα πουν δημόσια, ήρθε η ώρα να σπάσει αυτή η σιωπή. Να σπάσει η νοσηρή παράδοση. Να διαλυθεί άπαξ και διαπαντός η οσμή φόβου και ανομίας στα πανεπιστήμια που ευδοκιμεί εκεί και πουθενά αλλού στην χώρα», ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η Αθήνα θα σιγήσει! Όλα όσα αλλάζουν μέχρι 28/02 – Τι κλείνει και τι μένει ανοιχτό