ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ λανσάρει το σύνθημα «Όλη η ευθύνη του Μητσοτάκη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ λανσάρει το σύνθημα «Όλη η ευθύνη του Μητσοτάκη»

Να τοποθετήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο κάδρο των ευθυνών, ως τον βασικό υπεύθυνο των αρνητικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα μέτωπα επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το σύνθημα κατά την πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη και πλέον όλα τα στελέχη του κόμματος του ακολουθούν πιστά το δόγμα «όλη η ευθύνη του Κυριάκου».

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να «πληγώσει» το προφίλ του πρωθυπουργού, δεν αποτελεί μυστικό. Η διαφορά του σήμερα, με το προηγούμενο διάστημα, είναι πως για πρώτη φορά όλα τα «σφυριά» της Κουμουνδούρου -με πρώτο τον Αλ. Τσίπρα- χτυπάνε στο ίδιο «αμόνι». Επίσης, υποστηρίζουν ότι πλέον έχουν τη δυνατότητα να στοιχειοθετήσουν τις προσωπικές του ευθύνες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην τηλεόραση του Alpha, υποστήριξε πως «υποκινητής» των φοιτητικών διαδηλώσεων είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί η κυβέρνηση. Όπως ανέφερε, το Μέγαρο Μαξίμου ήταν εκείνο που άνοιξε το μέτωπο με την ακαδημαϊκή κοινότητα, αφού αποφάσισε να φέρει ένα τόσο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, εν μέσω lockdown.

Επί της ουσίας, ο Αλ.Τσίπρας θέλησε να πετάξει το μπαλάκι στη μεριά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την πως εκτελεί προεκλογικά «συμβόλαια» που είχε αναλάβει για τη στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, χρησιμοποιώντας την πανδημία ευκαιριακά, ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Επομένως, οι κοινωνικές αντιδράσεις, που δυνητικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων του ιού -αν και από την εμπειρία της συγκέντρωσης στο Εφετείο δεν υπάρχουν καν ενδείξεις, όχι αποδείξεις ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα εξαιτίας της- είναι αποτέλεσμα της πολιτικής Μητσοτάκη.

«Της ίδιας πολιτικής που δείχνει στους Έλληνες ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για τους “πληβείους”, όχι για τον “μονάρχη” που μπορεί να γλεντάει παρέα με τους “αυλικούς” του στην υγειά των κορόιδων», είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αναφέρονταν στο περίφημο «γεύμα της Ικαρίας». Η Κουμουνδούρου δεν σκοπεύει να περάσει στο ντούκου την συγκεκριμένη υπόθεση. Αντίθετα, θα αποτελέσει βασικό αντιπολιτευτικό της επιχείρημα στο άμεσα μέλλον. Και αυτό γιατί θεωρούν πως ο πρωθυπουργός έστειλε για δεύτερη φορά μετά την Πάρνηθα το μήνυμα προς τους πολίτες πως τα μέτρα τηρούνται κατά το δοκούν. Επομένως, σύμφωνα με την ερμηνεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι πολίτες που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα, έχουν παραδειγματιστεί από τον Κ. Μητσοτάκη, άρα όλη η ευθύνη είναι δική του, αποκλειστικά.

Την ίδια γραμμή θα ακολουθήσουν, όπως είναι αναμενόμενο, και στα υπόλοιπα καυτά θέματα. Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ και το ΕΣΥ; Ευθύνη Μητσοτάκη που δεν το ενίσχυσε. Η μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη για την ελληνική οικονομία; Ευθύνη του Μητσοτάκη που δεν ακολούθησε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της απασχόλησης και τον επιχειρήσεων.

Αν και η πλήρης προσωποποίηση των ευθυνών φαντάζει εν μέρη άδικη, στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως γι’ αυτό ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης -και γι’ αυτό- που κυβερνάει πλαισιωμένος από μία «αυλή», έχοντας τους υπουργούς του σε ρόλο «κομπάρσου». «Τα αποτελέσματα του επιτελικού κράτους», σχολιάζουν με μια ισχυρή δόση ειρωνείας οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.