ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση από την αντιπολίτευση στο «επιτελικό κράτος» για την κλειστή εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

Επίθεση από την αντιπολίτευση στο «επιτελικό κράτος» για την κλειστή εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

Καιρός σήμερα - Κακοκαιρία «Μήδεια» - Όλες οι ειδήσειςΤα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε σήμερα η κυβέρνηση, με την απόφαση της να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ επιτέθηκαν στο «επιτελικό κράτος», αφήνοντας αιχμές για πλήρη ανικανότητα.

«Εδώ και δέκα μέρες το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαφήμιζε πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας. Μετά από δέκα μέρες «συσκέψεων» αυτό που κατάφερε με τα πρώτα χιόνια ήταν να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα μέσα στον παγετό και εν τέλει να κόψει την Ελλάδα στα δύο με τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας», σχολίασαν από την Κουμουνδούρου, ρίχνοντας και ένα ειρωνικό «καρφί» προς την πλευρά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Η επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της», σημείωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας με αυτό τον τρόπο ξεκάθαρα την ευθύνη στην πλευρά της κυβέρνησης για την ταλαιπωρία των πολιτών.

Για «ανικανότητα» κατηγορεί την κυβέρνηση και το Κίνημα Αλλαγής. «Η χειρότερη παρενέργεια που μπορεί να μας συμβεί είναι να αποδεχθούμε ως "κανονική" την ανικανότητα. Δεν θυμάμαι άλλη Κυβέρνηση να μην παλεύει να μείνουν ανοιχτοί οι οδικοί άξονες & οι μεταφορές ακόμη και με τις χειρότερες καιρικές συνθήκες. Χρειαζόμασταν κυβέρνηση αρίστων και αναβαπτισμένων για να αντιληφθούμε το νέο ρόλο του κράτους», σχολίασε από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη, ο Παναγιώτης Βλάχος. Μάλιστα, ο τομεάρχης επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ δεν άφησε εκτός κάδρου τον Μ. Χρυσοχοΐδη, συμπληρώνοντας πως «Κλειστή η εθνική Αθηνών-Λαμίας χωρίς προειδοποίηση το πρωί και κλειστή ξανά για 12 ώρες μέχρι αύριο. Πονάει χέρι, κόβει κεφάλι. Κι όπου δεν μπορεί να κλείσει ή να πείσει, στέλνει την αστυνομία».

Επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε και το ΚΚΕ, που σε ανακοίνωση του υποστήριξε ότι «Έχει γίνει πλέον καθεστώς φυσικά φαινόμενα, όπως η χιονόπτωση τον χειμώνα, να βαφτίζονται “ακραία”, μόνο και μόνο για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες». Επίσης, ο Περισσός σχολίασε πως «Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, για λίγα εκατοστά χιόνι, κλείνει ακόμη και τους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες που -αν και έχει χρυσοπληρώσει ο λαός- δεν έχει εξασφαλιστεί στοιχειωδώς από το κράτος και τις ιδιωτικές εταιρείες, που τους εκμεταλλεύονται, ότι αυτοί θα καθαρίζονται και θα παραμένουν ανοιχτοί. Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα του σημερινού κρατικού μηχανισμού, που λειτουργεί με κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών».