ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα τα «γαλάζια» Golden Boys

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα τα «γαλάζια» Golden Boys
INTIME

Σε μία προσπάθεια να αναδείξει θέματα «δευτερευούσης» σημασίας και τα οποία έχουν «κρυφτεί» από την λαίλαπα της πανδημίας, αλλά μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην κυβέρνηση, επιδόθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στοχεύοντας ανοιχτά τα «γαλάζια» Golden Boys.

Η σημερινή κοινοβουλευτική παρέμβαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ είχε έναν σαφή σκοπό. Ήθελε να φέρει στα φώτα της δημοσιότητας τα «δωράκια» της κυβέρνησης προς τα δικά της παιδιά, αυτά δηλαδή που έχει διορίσει σε θέσεις ευθύνης και διοικήσεις οργανισμών, τα οποία και αποφάσισε να «προικίσει» με παχυλούς μισθούς, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

«Ενάμισι χρόνο κυβερνάτε το μόνο που κάνετε είναι επικοινωνία. Το λεγόμενο επιτελικό κράτος είναι ένα σαράβαλο που το διοικούν golden boys χρυσοπληρωμένα αλλά από κάτω είναι διαλυμένο» είπε σε έντονο τόνο ο Αλέξης Τσίπρας. Και κάπου εκεί, ξεκίνησε να δίνει παραδείγματα. Όπως επέβαλε η επικαιρότητα, ξεκίνησε τις αναφορές του από τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ. Υπενθύμισε πως ενώ η ανώτερη αμοιβή των στελεχών του ήταν 4.650 -υψηλή αν μη τι άλλο αμοιβή- και η κυβέρνηση έφτιαξε αμοιβές γενικών διευθυντών για να φτάνουν τις 100 χιλιάδες ευρώ +50% μπόνους και των διευθυντών 70 χιλ. ευρώ +30% μπόνους. Συμπλήρωσε, επίσης, πως στον εν λόγω κρίσιμο -όπως αποδείχθηκε τα τελευταία 24ωρα οργανισμό, δημιούργησα 11 νέες θέσεις για «golden boys της αρεσκείας σας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Εκτός από το να εκθέσει τα κυβερνητικά ρουσφέτια, ήθελε να αναδείξει και το χάος που επικρατεί, αφού όπως κατήγγειλε, την ώρα που τα υπεράριθμα και άνευ αντικειμένου καλοπληρωμένα στελέχη απολαμβάνουν των προνομίων τους, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει συνεργία να αποκαταστήσουν τις βλάβες, με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική να βρίσκονται για τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα. «Έχετε φέρει 11 διευθυντές και από κάτω δεν υπάρχουν συνεργεία. Και ο κόσμος την πληρώνει. Ξεπαγιάζουν, τρώνε υποσχέσεις και επιτελικό κράτος» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από τις καταγγελίες για βόλεμα ημετέρων, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ΕΡΤ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι εξοργισμένος με την διοίκηση της. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπερτριπλασιάζει τις αμοιβές διοίκησης και όσων έχουν θέσεις ευθύνης. Μάλιστα, υποστήριξε ότι τις αποφάσεις θα τις παίρνει το Δ.Σ., δηλαδή αυτοί θα αποφασίζουν να αυξάνουν τις αμοιβές στον εαυτό τους.

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι με το νόμο που θα ψηφίσει σε λίγο η Βουλή, πως τα στελέχη της ΕΡT θα παίρνουν μισθό γενικού γραμματέα, έως 4.650 ευρώ δηλαδή, ενώ ο πρόεδρος της ΕΡΤ, «ο κολλητός σας, ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του γραφείου σας» (και ο διευθύνων σύμβουλος) θα παίρνει πια μισθό όχι διπλάσιο ή υπερδιπλάσιο, αλλά μισθό ανώτερου κρατικού λειτουργού, του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 755 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Στους 313 οι διασωληνωμένοι, 13 νεκροί σε 24 ώρες