ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση σε βάρος της Μενδώνη – Την παραίτηση της ζητούν ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση σε βάρος της Μενδώνη – Την παραίτηση της ζητούν ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ

«Μνημείο πολιτικής δειλίας και απάτης», χαρακτηρίζει σε δήλωσή του, τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τα όσα δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Λίνα Μενδώνη για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει εδώ και τώρα την παραίτηση της από την κυβέρνηση.

«Μνημείο πολιτικής δειλίας και απάτης», χαρακτηρίζει σε δήλωσή του, τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι η υπουργός Πολιτισμού «ανακάλυψε με 20 μέρες καθυστέρηση ότι ο κ. Λιγνάδης “είναι επικίνδυνος”». «Το μόνο που περιμέναμε σήμερα από την κ. Μενδώνη ήταν η παραίτηση και η απολογία της για τη συγκάλυψη», προσθέτει. «Η ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη, του οποίου προσωπική επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε πολύ έντονο ύφος τοποθετήθηκε για τα λεγόμενα της υπουργού Πολιτισμού στην υπόθεση του τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η Φώφη Γεννηματά. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη έσπασαν σήμερα κάθε ρεκόρ της υποκρισίας και θράσους. Προκαλούν την κοινή γνώμη. «Αλήθεια ποιος διόρισε στο Εθνικό Θέατρο τον «επικίνδυνο», όπως ομολόγησαν κ. Λιγνάδη; Αλήθεια ποιος επί εβδομάδες προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την υπόθεση; Την απάντηση πλέον την γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Και για τα δύο ερωτήματα. Η κ. Μενδώνη, με εντολή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, σχολίασε πως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα κάποιος θα είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη και θα είχε παραιτηθεί «Αλλά εδώ για την Κυβέρνηση της ΝΔ η λέξη «φιλότιμο», είναι απόλυτα άγνωστη. Ντροπή!».

Πολιτικές ευθύνες στην υπουργό Πολιτισμού και τον πρωθυπουργό καταλόγισε και το ΚΚΕ, με το γραφείο Τύπου της ΚΕ του κόμματος να τονίζει πως «Οι ευθύνες της υπουργού Πολιτισμού και κυρίως του πρωθυπουργού για την “υπόθεση Λιγνάδη” δεν κρύβονται ούτε παραγράφονται με καθυστερημένες δηλώσεις καταδίκης. Οι ευθύνες τους αφορούν κυρίως στη διατήρηση του Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, παρά τις φήμες κι ακόμη περισσότερο τις καταγγελίες, για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ακόμη και ανηλίκων». Ο Περισσός σχολίασε, επίσης, πως «Οι ευθύνες τους, όμως, έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι συντηρούν κι εντείνουν την εργασιακή ζούγκλα και την ανασφάλεια στον χώρο του Πολιτισμού -και όχι μόνο- αναπαράγοντας τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις, που υποχρεώνουν κάποιον ή κάποια να “μένουν σιωπηλοί”. Αλλά και διατηρώντας το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο του Ποινικού Κώδικα, που ρίχνει στα μαλακά τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας».

«Τα θύματα κακοποίησης και βιασμού από το "Γνωστό Σκηνοθέτη" σήμερα δέχτηκαν άλλη μια επίθεση, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση η οποία όφειλε ως θεματοφύλακας να στείλει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ασφαλής χώρος για Κτήνη», σχολίασε το ΜΕΡΑ25.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μενδώνη: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος»