ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει ψηλά την υπόθεση Λιγνάδη και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει ψηλά την υπόθεση Λιγνάδη και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση
INTIME

Συνέχεια στην υπόθεση που συγκλονίζει τον χώρο του θεάτρου, που πλέον έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί πως η Λίνα Μενδώνη δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την στάση που κράτησε όταν δημοσιεύτηκαν οι πρώτες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό «απόπειρα συγκάλυψης» της ιστορίας.

Στην Κουμουνδούρου δεν έχουν μείνει σε καμία περίπτωση ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που έδωσε την Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την υπόθεση που έχει για πρωταγωνιστή τον τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Εκτιμούν πως μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις και τη σύλληψη του Δ.Λιγνάδη, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, πλέον δεν αρκεί η παραίτηση της Λ.Μενδώνη και ότι ακόμα και αν η υπουργός Πολιτισμού προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια, αυτή θα είναι εντελώς προσχηματική. Όπως χαρακτηριστικά λένε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη για τα μπρος, πίσω των τελευταίων είκοσι ημερών, κατηγορώντας τον ανοιχτά για «απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης» της υπόθεσης Λιγνάδη.

Οι βαρύτατοι ισχυρισμοί αυτοί των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πηγάζουν από την ερμηνεία των γεγονότων, όπως οι ίδιοι τα εξιστορούν. Υποστηρίζουν ότι η Λ.Μενδώνη διέψευσε τα περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή, μετά από σχετικές πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες φήμες, ενώ αγνόησε και καταγγελία εναντίον του που δημοσιεύτηκε στις 6/02. Συνεχίζουν, λέγοντας ότι η Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε σχετική ερώτηση για «συγκάλυψη» της υπόθεσης Λιγνάδη στη Βουλή από τις 12 Φεβρουαρίου, αλλά ουδέποτε απαντήθηκε, όπως και ότι η Σία Αναγνωστοπούλου είχε ενημερώσει αμέσως για τις καταγγελίες τον υφυπουργό Νικόλα Γιατρομανωλάκη, αλλά η κυβέρνηση πάλι δεν έκανε τίποτα.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε και συνέχεια, αφού στις 13 του μήνα ο Αλ.Τσίπρας με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα καλούσε τον Κ.Μητσοτάκη να πάρει θέση για τις καταγγελίες και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν πως πρόκειται για χυδαιότητες. Ακόμα και όταν παραιτήθηκε ο κ. Λιγνάδης, λένε οι συνεργάτες του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «προσωπικούς λόγους», αποσυνδέοντας την παραίτηση από τις καταγγελίες.

Ακόμα, ισχυρίζονται ότι αφού πέρασαν 20 μέρες και οι καταγγελίες συνεχίζονταν, μετά και την εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα με ηθοποιούς, η Λ.Μενδώνη ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει πως ο Δ.Λιγνάδης τελικά «είναι επικίνδυνος». Εστιάζουν, παράλληλα, στο σημείο της τοποθέτησης της υπουργού Πολιτισμού, στο οποίο ισχυρίστηκε ότι «ρώτησαν» τον Κ.Λιγνάδη και τους έπεισε πως πρόκειται για ψέματα. Με βάση αυτά που είπε η Λ.Μενδώνη, για την Κουμουνδούρου προκύπτουν δύο ερωτήματα: Ποιοι εκτός της κας Μενδώνη επικοινώνησαν και ρώτησαν, και, από πότε υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης έχουν ανακριτικές αρμοδιότητες και αντί να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη, ανέλαβαν αυτοί την «ανακριτική διαδικασία»;

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, φροντίσουν να ξεκαθαρίσουν πως το πολιτικό θέμα δεν προκύπτει από την ενδεχόμενη προσωπική ή φιλική σχέση των Μητσοτάκη – Μενδώνη με τον Λιγνάδη, αλλά το γεγονός ότι «επί 20 μέρες έκαναν τα στραβά μάτια στις φρικιαστικές καταγγελίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και προσπαθούσαν να συγκαλύψουν την υπόθεση», όπως σημειώνουν. Συμπληρώνουν, μάλιστα, πως η συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής έγινε μόνο μετά την αποκάλυψη πως κατατίθεται μήνυση για βιασμό ανηλίκου και το αδίκημα δεν είναι παραγεγραμμένο.

Όπως γίνεται σαφές από τα παραπάνω, η Κουμουνδούρου δεν θα αφήσει την υπόθεση Λιγνάδη να φύγει εύκολα από την επικαιρότητα. Ήδη προετοιμάζονται νέες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας πως δεν αφήσουν την τίποτα στη τύχη του, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.