ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακονίζει τα «νύχια» του για την υπόθεση Λιγνάδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακονίζει τα «νύχια» του για την υπόθεση Λιγνάδη
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στην συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, κατόπιν αιτήματος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των ημερών που είναι οι καταγγελίες της σεξουαλικής κακοποίησης, στρέφει το ενδιαφέρον του ο ΣΥΡΙΖΑ, που ετοιμάζει έναν νέο κύκλο επιθέσεων σε βάρος των κυβερνητικών χειρισμών.

Την δύσκολη θέση στην οποία εκτιμούν πως έχει έλθει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τα όσα προηγήθηκαν της σύλληψης του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θέλουν να εκμεταλλευτούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Κουμουνδούρου, ακόμα και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, έχουν ως στόχο να αυξήσουν την πίεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να τον στριμώξει στα «σχοινιά» την Πέμπτη, στη συζήτηση στη Βουλή, ο αρχηγός τους.

Για αυτή την αναμέτρηση των δύο ηγετών έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται οι στενοί συνεργάτες του Αλ.Τσίπρα. Όπως σχολίασε στο Newsbomb.gr ένας εξ αυτών, «Ο πρωθυπουργός τρέχει να ενημερώσει το σώμα, για να μην το σύρει στη Βουλή η αντιπολίτευση». Η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί «πολιτικής ευθύνης» της Λίνας Μενδώνη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που οδήγησε σε «απόπειρα συγκάλυψης» θα στηριχτεί στα γεγονότα των τελευταίων 20 ημερών, όπως τουλάχιστον τα εξιστορούν από την Κουμουνδούρου, αλλά και στα επτά ερωτήματα που έθεσε χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλ.Τσίπρας, αναμένεται να επιμείνει στην αποπομπή της Λ.Μανδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού, στηριζόμενος τόσο στα όσα έκανε, αλλά και στα όσα δεν έκανε, έχοντας ως «συμμάχους» του τόσο το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, όσο και άλλους φορείς του Πολιτισμού που στοχεύουν ανοιχτά την αρμόδια υπουργό. Επίσης, αναμένεται να σταθεί και στην ανάγκη να υπάρξει άμεση δικαστική και αστυνομική έρευνα για την ύπαρξη κυκλώματος trafficking, στο οποίο ενδέχεται να συμμετείχε ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναχθεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να εκτραπεί η συζήτηση από τα παραπάνω και να μεταφερθεί στη σφαίρα του «ψεκασμένου» διαδικτύου και σε όλα όσα γράφονται από διάφορους χρήστες των κοινωνικών δικτύων περί σχέσεων της κυβέρνησης με το κύκλωμα που ενδέχεται να υπάρχει, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του ουδέποτε τα υιοθέτησαν. Άλλωστε, από την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους ηθοποιούς, ο Αλ.Τσίπρας τόνισε πως το θέμα δεν είναι αν έχουν φωτογραφηθεί μαζί με τον Δ.Λιγνάδη, ούτε καν αν υπάρχει φιλική σχέση μεταξύ τους. Το θέμα είναι οι πράξεις που καταλογίζουν στην κυβερνητική πλευρά και τίποτα άλλο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.