ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόρα: «Πολιτική δεν γίνεται από τα γραφεία της Αθήνας»

Ντόρα: «Πολιτική δεν γίνεται από τα γραφεία της Αθήνας»
«Η πολιτική τελικώς δεν μπορεί να γίνει μόνο από τα γραφεία της Αθήνας», τόνισε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη από τον Έβρο...

«Η πολιτική τελικώς δεν μπορεί να γίνει μόνο από τα γραφεία της Αθήνας», τόνισε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη από τον Έβρο, όπου πραγματοποιεί την πρώτη της περιοδεία στην περιφέρεια.

Σκοπός της επίσκεψής της, όπως τόνισε η ίδια στην Αλεξανδρούπολη, είναι «η καταγραφή όλων των προβλημάτων του Έβρου, μετά από επαφές με φορείς αλλά κυρίως πολίτες στο πλαίσιο της προσπάθειας την οποία ξεκινά η Δημοκρατική Συμμαχία να ετοιμάσει αναπτυξιακό πρόγραμμα κατά νομό».

Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε το τελωνείο των Κήπων όπου είχε επαφές με τους τελωνειακούς, τους αστυνομικούς και τη δύναμη της FRONTEX.

Αναφερόμενη στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι η κυβέρνηση διέπραξε πολύ μεγάλο λάθος που υπέγραψε με την Τουρκία συμφωνία επανεισδοχής 1.000 μεταναστών, ενώ κατηγόρησε και την Ε.Ε. ότι κωφεύει στο πρόβλημα και δεν προχωρά σε συμφωνίες επανεισδοχής με τις χώρες Ιράκ, Αφγανιστάν, κ.α.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε μονάδα επεξεργασίας μεταξιού στο Σουφλί, όπου της προσέφεραν ένα μεταξωτό φουλάρι με την ασπίδα του Βασιλιά Φιλίππου της Μακεδονίας.