ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παραίτηση Ταραντίλη, οι οικογενειακοί λόγοι και το παρασκήνιο

Η παραίτηση Ταραντίλη, οι οικογενειακοί λόγοι και το παρασκήνιο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αίσθηση προκάλεσε, όσον αφορά το timing, η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους.

Και μπορεί να υπάρχουν διάφορες απόψεις για τους λόγους που ο κ. Ταραντίλης αποφάσισε μετά από ούτε δυο μήνες να παραιτηθεί, ωστόσο από το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν πως οι λόγοι είναι οικογενειακοί και πως «πρόκειται για έναν εξαιρετικό πανεπιστημιακό».

Στο γαλάζιο στρατόπεδο πάντως, υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν πως ο Χρήστος Ταραντιλης δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος της θέσης σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση. Και φέρνουν ως παράδειγμα τις παραλείψεις σε επικοινωνιακό επίπεδο κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας στην Αττική, αλλά και στην υπόθεση Λιγνάδη.

Σημειώνεται πως εδώ και αρκετές ημέρες ο Χρήστος Ταραντίλης ήταν απών, καθώς μάλλον πιεζόταν προσωπικά λόγω της επικαιρότητας, γεγονός που είχε δημιουργήσει ποικίλα σχόλια.

Η επιστολή του:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,

Χρήστος Ταραντίλης»

Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η Αριστοτελία ΠελώνηINTIME

Πάντως ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση «σηκώνει» το θέμα και το συνδέει με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Λιγνάδη αλλά και τα όσα έγιναν σχετικά με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια.

Αν, όμως, πρόκειται για τις εσωτερικές ίντριγκες της κυβέρνησης και για το ποιος άδειασε ποιον προκειμένου να καλύψουν τον Λιγνάδη, δεν αφορά κανέναν. Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν»

Και καταλήγει: «Και μιας και ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κ. Μενδώνη να ακολουθήσει. Το απαιτεί η κοινή λογική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: Θα ανάψει «πράσινο» φως για την έξοδο του Πάσχα;