ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παρουσίαση του «νέου» ΕΣΥ ήταν η αρχή - Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το θέμα της πανδημίας

Η παρουσίαση του «νέου» ΕΣΥ ήταν η αρχή - Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το θέμα της πανδημίας
ΙΝΤΙΜΕ

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την επιτυχία που εκτιμούν ότι είχε η χθεσινή εκδήλωση, κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος του για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, προετοιμάζεται για να εξαπολύσει ένα νέο «κύμα» επιθέσεων προς την κυβέρνηση με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας, χρεώνοντας της όλη την ευθύνη για την αποτυχία των, ως τώρα, μέτρων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στην παρουσίαση του προγράμματος του για το «νέο» ΕΣΥ. Παρότι οι βασικοί άξονες ήταν έτοιμοι εδώ και καιρό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε πριν παρουσιαστεί να τεθεί σε διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή με πρόσωπα που έχουν την επιστημονική κατάρτιση να κρίνουν και να προχωρήσουν σε παρατηρήσεις και παρεμβάσεις, αλλά και με τους ανθρώπους που ζουν καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία, δηλαδή υγειονομικούς και ασθενείς.

Η παρουσίαση του σχεδίου, συνέπεσε με την επίσημη είσοδο της χώρας μας στο τρίτο κύμα της πανδημίας, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο επίκαιρο. Το θέμα, όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως αυτή τη στιγμή, την ευθύνη για την διαχείριση της κατάστασης της έχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τους στενούς συνεργάτες του Αλ.Τσίπρα να επιμένουν, σχεδόν μονότονα, πως «όλα συνεχίζουν να πηγαίνουν λάθος». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Newsbomb.gr ένας εξ αυτών, «δεν είναι στραβός ο γιαλός. Στραβά αρμενίζει η κυβέρνηση. Και μάλιστα με τεράστιο κόστος για την χώρα και τους πολίτες».

Η εκτίμηση που υπάρχει στην Κουμουνδούρου, είναι πως η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τα λάθη που έκανε το προηγούμενο διάστημα. Επιμένει να μην συνταγογραφεί τα τεστ, να μην διενεργεί στοχευμένες δειγματοληψίες, να μην ελέγχει τους μαζικούς χώρους εργασίας και να μην προχωράει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Στην απουσία του ιδιωτικού τομέα από την αντιμετώπιση της πανδημίας στάθηκε χθες, κατά την παρέμβαση του στην παρουσίαση του προγράμματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής Αιματολογίας της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, που σημείωσε ότι το 30% των περιστατικών Covid 19 στη Γαλλία, νοσηλεύονται σε κλίνες ιδιωτικών νοσοκομείων. Επίσης, από στην Κουμουνδούρου σχολίασαν με ειρωνεία τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για ενίσχυση του ΕΣΥ, υπογραμμίζοντας ότι «αργά το θυμήθηκε».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξακολουθήσει να πιέζει την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και να τις καταλογίζει πλήρως τις ευθύνες στην «αποτυχία» -όπως την χαρακτηρίζουν- της διαχείρισης της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.