ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βουλή αποφασίζει για την υγεία των παιδιών μας

Η Βουλή αποφασίζει για την υγεία των παιδιών μας

Τη σφοδρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης πυροδότησε η διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία εισήχθη στο κοινοβούλιοτο νομοσχέδιο για ταεκκρεμή ζητήματα στον Τομέα της Υγείας.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, έκαναν λόγο για πραξικοπηματική λογική, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος τα κατηγόρησε για προσχηματική άγνοια.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εστιάζουν τις ενστάσεις τους στα γενόσημα φάρμακα, ευρισκόμενα σε πλήρη σύμπλευση με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας που επιμένουν στην επικινδυνότητα των γενοσήμων που εισάγονται από αναπτυσσόμενες χώρες, επισημαίνοντας ότι είναι αμφιβόλου ποιότητας.

Ο υπουργός Υγείας αντέδρασε έντονα τονίζοντας: «Εδώ και πέντε μέρες διεξάγεται μια λυσσώδης μάχη, ενάντια σε μια παγκόσμια πολιτική και ενάντια στον αγώνα για ισορρόπηση της χώρας για τα γενόσημα φάρμακα. Εμείς απαντάμε με μια συγκροτημένη πολιτική» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργού Υγείας.

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι οι 50 βουλευτές της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενέκριναν το νομοσχέδιο που μας επιβάλλει τα φάρμακα-δολοφόνους στέλνοντάς το προς ψήφιση στη Βουλή.

Υπακούοντας τυφλά τις επιταγές της τρόικας, τα μέλη της επιτροπής υπερψήφισαν τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την Υγεία, το οποίο μεταξύ άλλων επιχειρεί να διοχετεύσει στην Ελλάδα χιλιάδες φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης (από το Πακιστάν, την Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Ισραήλ και ποιος ξέρει από πού αλλού).

Η συγκεκριμένη ενέργεια που προκαλεί ερωτηματικά και γεμίζει φόβο την κοινωνία, αφού δεκάδες επιστήμονες, γιατροί και φαρμακοποιοί έχουν ήδη προειδοποιήσει για τους θανατηφόρους κινδύνους που εγκυμονούν τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα.