ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Οι ψηφοφόροι κουνάνε μαντίλι στον Σαμαρά

Αλ. Τσίπρας: Οι ψηφοφόροι κουνάνε μαντίλι στον Σαμαρά

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μια μέρα μετά τις αναφορές του Αντώνη Σαμαρά, που κάλεσε την Αριστερά να «μην κουνάει το δάχτυλο».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι υπάρχει μια «ιερή συμμαχία Γιούνκερ, Βενιζέλου, Σαμαρά», με στόχο την «αναχαίτιση της Αριστεράς».

Μάλιστα, τόνισε ότι η Αριστερά δεν κουνά σε κανέναν το δάχτυλο, «απλά ο κ. Σαμαράς είναι ζαλισμένος γιατί βλέπει να του κουνάνε μαντίλι οι ψηφοφόροι του που τον στήριξαν και τον πίστεψαν. . Έχει κάνει περισσότερες υποχωρήσεις και από τον Παπανδρέου που ήταν πρωθυπουργός. Φανταστείτε τι θα γίνει αν είναι πρωθυπουργός».

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Real 97,8», ο πρόεδρος του Συνασπισμού άφησε επίσης αιχμές για τη στάση του ΚΚΕ, που «δεν θέλει να λερώσει τα χέρια του, δεν το ενδιαφέρει λέει η εξουσία μιλά αόριστα για λαϊκή κυριαρχία» αλλά και κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς, για την οποία υποστήριξε ότι από τη μία καταγγέλλει κι από την άλλη λέει ότι θα εφαρμόσει τα ίδια.

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, καθώς υποστήριξε ότι «Ο Παπανδρέου υλοποίησε προηλειμμένες αποφάσεις ένα προσχεδιασμένο έγκλημα που αρνήθηκε να εφαρμόσει ο Καραμανλής και γι' αυτό αποχώρησε, δέχθηκε όμως να το εφαρμόσει ο Παπανδρέου».