ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Δώσε τώρα λύση στην εκρηκτική κατάσταση»

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Δώσε τώρα λύση στην εκρηκτική κατάσταση»

«Είστε ιδεοληπτικοί και εμμονικοί», λέει η Κουμουνδούρου για την κυβερνητική αποτυχία στο μέτωπο της πανδημίας.

Λύση εδώ και τώρα για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο μέτωπο της πανδημίας ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά μία σειρά από προτάσεις που κατά τη γνώμη τους θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της, οι οποίες, όμως, αγνοούνται συστηματικά από τους αρμόδιους.

Η άρνηση του Μαξίμου να ακολουθήσει τον δρόμο που προτείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκαλεί την οργή της Κουμουνδούρου, που κατηγορεί την κυβερνητική πλευρά για «ιδεοληψία» και ακατανόητη «εμμονή».

Το χθεσινό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και ο προσωπικός τόνος με τον οποίο απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, περιγράφει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο την ανησυχία που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως προς την αρνητική τροπή που έχει λάβει η πανδημία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε με μελανό χρώμα την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις τελευταίες ημέρες και τους κινδύνους που εγκυμονεί μία πιθανή κατάρρευση του.

Και να αυτό το σενάριο φαντάζει για πολλούς δύσκολο, δεν ισχύει το ίδιο για την Κουμουνδούρου, που ζητάει εδώ και τώρα δραστικά μέτρα για να απομακρυνθεί αυτό το ενδεχόμενο. Πρώτο και κύριο, είναι η άμεση συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα της Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Για την ακρίβεια, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την εδώ και τώρα επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ώστε να πάρει μία ανάσα το ΕΣΥ, το οποίο αντιμετωπίζει μόνο του τον κορονοϊό. Κατηγορούν, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι αντί να προχωρήσει άμεσα σε αυτή την ζωτική σημασίας κίνηση, «χαϊδεύει» τους κλινικάρχες.

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, δεν υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση και άρα καμία αξιόπιστη εικόνα για τη διασπορά του ιού, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των ειδικών επιστημόνων. Αυτό, υποστηρίζουν ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο γεγονός ότι τα τεστ δεν συνταγογραφούνται και πως δεν γίνονται στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε μαζικούς χώρους, όπως είναι για παράδειγμα οι μεγάλοι χώροι δουλειάς.

Οι καθημερινές, χαοτικές σκηνές συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μία ακόμα απόδειξη της κυβερνητικής ιδεοληψίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, η πρώτη κίνηση που θα έπρεπε να έχει γίνει είναι να αυξηθούν τα δρομολόγια στο μετρό και τα λεωφορεία. Αντ’ αυτού, συνεχίζουν, προτίμησαν εδώ και ένα χρόνο να κλείνουν τα μάτια στη πραγματικότητα, αντί να προχωρήσουν σε προσλήψεις και ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων, παγώνοντας τη σύμβαση για τα εκατοντάδες οχήματα που είχε υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σχολιάζουν με ειρωνικό τρόπο την προμήθεια χιλιάδων νέων οχημάτων την ΕΛΑΣ, υπογραμμίζοντας πως «όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων», υπονοώντας ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση επενδύει στην καταστολή εναντίων των πολιτών και όχι στην προστασία τους.

Όσο για τις ευθύνες που καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τον για «υπονόμευση» των μέτρων, στην Κουμουνδούρου δεν δείχνουν να τις αντιμετωπίζουν καν σοβαρά. «Σε καμία περίπτωση δεν θα απαντήσουμε στα σοβαρά στις εξαλλοσύνες του Μαξίμου – γιατί από εκεί εκπορεύονται όλα. Εμείς, έστω και την ύστατη στιγμή, τους ζητάμε να κάνουν τα βασικά, όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει από πέρσι, τέτοιες μέρες», είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλ.Τσίπρα, σχολιάζοντας την επιμονή της κυβέρνησης να μετράει πορείες, τις οποίες χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική πλευρά. «Αν δεν μπορούν να κατανοήσουν την οργή που υπάρχει στην κοινωνία για την αποτυχία σε όλους τους τομείς, είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό μας. Ας συνεχίσουν το τροπάριο “για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”», συμπλήρωσε το ίδιο πρόσωπο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.