ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναγκαιότητα διαρκούς επαγρύπνησης απέναντι στα φαινόμενα ρατσισμού

ΣΥΡΙΖΑ: Αναγκαιότητα διαρκούς επαγρύπνησης απέναντι στα φαινόμενα ρατσισμού

«Οφείλουμε να επαγρυπνούμε συνεχώς προκειμένου να οικοδομήσουμε έναν νέο κόσμο που φαινόμενα ρατσισμού να θεωρούνται αυτονόητα καταδικαστέα και να εξαλείφονται»

Τη αναγκαιότητα διαρκούς επαγρύπνησης απέναντι στα φαινόμενα ρατσισμού υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, η οποία αποτελεί «μια αφορμή να αναστοχαστούμε γύρω από τα φαινόμενα βίας, μισαλλοδοξίας και διακρίσεων που παραμένουν δυστυχώς έντονα, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «για την κάθε εκδήλωση λεκτικής ή σωματικής επίθεσης ενάντια ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και που προσέτρεξαν στην χώρα μας αναζητώντας της φιλοξενία, θα πρέπει δυστυχώς να επαναλαμβάνουμε πως είναι απολύτως καταδικαστέα και θα πρέπει με κάθε τρόπο να απομονώνεται». Τονίζει ότι «η καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή δεν είναι το τέλος αυτής της προσπάθειας», καθώς «ο χρυσαυγητισμός με το μίσος που διασπείρει, παραμένει και εκδηλώνεται συχνά με διάφορους τρόπους στην καθημερινή ζωή και τον δημόσιο λόγο. Παίρνει διάφορες μορφές και βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους να δηλητηριάσει την ελληνική κοινωνία».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «όπως έχουν επιτευχθεί πολλές νίκες στο παρελθόν έπειτα από προσπάθειες που στην αρχή φάνταζαν μάταιες, έτσι και τώρα οφείλουμε να επαγρυπνούμε συνεχώς προκειμένου να οικοδομήσουμε έναν νέο κόσμο που φαινόμενα ρατσισμού να θεωρούνται αυτονόητα καταδικαστέα και να εξαλείφονται».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Χιόνια στην Αττική και πολικές θερμοκρασίες υπό το μηδέν