ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία, να σταματήσουν οι παλινωδίες της κυβέρνησης

Αλέξης Τσίπρας
Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο»
INTIME

Κριτική στην κυβέρνηση για παλινωδίες ως προς τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση στα νοσοκομεία

Κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας κάνοντας λόγο για δηλώσεις αβάσταχτης ελαφρότητας κυβερνητικών στελεχών και παλινωδίες άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στο «Σισμανόγλειο» κάνοντας λόγο για δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει δραματική. Ήρθα και μίλησα με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που δίνουν μια ηρωική μάχη, τους γιατρούς και τους νοσηλεύτες» είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε τους νοσηλευτές και τους χιλιάδες που έχασαν τη ζωή τους αλλά και τις οικογένειές τους. Ούτε να κρύβουμε τα νούμερα από μακάβριες συγκρίσεις και στατιστικές».

«Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για λάθη και παραλείψεις από τους πανηγυρισμούς της πρώτης φάσης στην τραγωδία του σήμερα» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εκφράζω την αγωνία μου. Αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενος, δε, στην κυβέρνηση είπε ότι «δεν είναι ώρα ούτε για δηλώσεις αβάσταχτης ελαφρότητας, ούτε για παλινωδίες, ούτε για επικοινωνιακή διαχείριση του δράματος. Είναι ώρα να στηρίξουμε το ΕΣΥ, να σώσουμε όσες ανθρώπινες ζωές μπορούμε».

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε:

  • Να δημιουργήσουμε ένα μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης
  • Να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων εμβολίων ώστε να κινηθεί πιο γρήγορα ο εμβολιασμός εξασφαλίζοντας εμβόλια από κάθε δυνατή πηγή
  • Να δούμε τις φαρμακευτικές θεραπείες που έχουν εγκριθεί σε άλλες χώρες και να τις φέρουμε στην Ελλάδα
  • Να σταματήσουν οι παλινωδίες των αποφάσεων για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία που άνοιξαν όπως έκλεισαν και τους χώρους εργασίας
  • Να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία και να κοιτάξουμε μπροστά.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι το υψηλότερο αγαθό και το χειρότερο είναι να συνηθίσουμε την καθημερινή απώλεια και το καθημερινό δράμα» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του από το νοσοκομείο «Σισμανόγλειο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η επόμενη ημέρα μετά την σύγκρουση Δένδια-Τσαβούσογλου – Τι περιμένει η Ελλάδα