ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη για φοροελαφρύνσεις και εστίαση - Αναμένονται ανακοινώσεις

Εστίαση

Τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς της κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει του ανοίγματος δραστηριοτήτων όπως η εστίαση - Επί τάπητος και φοροελαφρύνσεις - Αναμένονται ανακοινώσεις εντός της ημέρας

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρμόδιους υπουργούς πραγματοποιείται σε λίγη ώρα ενόψει του ανοίγματος των δραστηριοτήτων όπως η εστίαση.

Στη σύσκεψη θα δώσουν το παρών ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Παρόντες θα είναι και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας αρχής γενομένης από τις 3 Μαΐου οπότε και ανεβάζουν ρολά οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης καθώς και φοροελαφρύνσεις για τις οποίες θα κάνει ανακοινώσεις σε λίγες ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα αρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να «κλειδώσουν» τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να ληφθούν αλλά και ο τρόπος που θα ανοίξουν σταδιακά όλη η οικονομική δραστηριότητα.

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης αναμένεται να βρεθεί ο κλάδος της εστίασης δεδομένου ότι διατυπώνονται κάποιες επιφυλάξεις από τους επιχειρηματίες του κλάδου ότι ενώ ανακοινώθηκε το άνοιγμα στις 3 Μαΐου, η πλατφόρμα για τη δράση μέσω ΕΣΠΑ ύψους 330 εκατ. ευρώ δεν έχει ανοίξει ακόμα.

Νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι η απόφαση για να ανοίξει η εστίαση λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ελήφθη έτσι ώστε να έχουν οι επαγγελματίες τον απαραίτητο χρόνο να είναι έτοιμοι και να έχουν λύσει τα όποια προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν στο ξεκίνημα, μέχρι και τις 14 Μαΐου που θα ανοίξει και ο τουρισμός

Ερωτηθείς για το πότε θα δοθούν τα χρήματα της επιδότησης που έχει ανακοινωθεί για την επανεκκίνηση της εστίασης επεσήμανε ότι εξακολουθεί να ισχύει αυτό που είχε πει όταν ανακοινώθηκε το μέτρο, ότι δηλαδή στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα και μετά από λίγες ημέρες θα γίνει η εκταμίευση του ποσού που θα εγκριθεί.,

Ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε στη συνέχεια, ότι δεν έχει τεθεί θέμα sms για την εστίαση και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αλλά ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δε θα χρειάζεται η αποστολή sms για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ ανάλογη ήταν και η προσέγγιση του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Βούλα: Νεκρός 31χρονος σεφ – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σπιτιού