ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στην επίθεση: Κυβέρνηση «χάους», «καταστροφής» και «εξαργύρωσης υποχρεώσεων»

Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στην επίθεση: Κυβέρνηση «χάους», «καταστροφής» και «εξαργύρωσης υποχρεώσεων»

Αποφασισμένοι να χτυπήσουν τη κυβέρνηση σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα εμφανίζονται από τη Κουμουνδούρου, εστιάζοντας μεν στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, έχοντας, παράλληλα, σε πρώτο πλάνο την επερχόμενη σύγκρουση για τα εργασιακά.

Δεν είναι κρυφό πως στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο και εντελώς στα τυφλά, ως προς τη διαχείριση της πανδημίας. Πλέον, μετά και το χθεσινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι εν τέλει είχαν δίκιο σε όσα καταλόγιζαν στο Μέγαρο Μαξίμου το προηγούμενο διάστημα.

«Δείχνουν πως δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα από ότι έχει συμβεί, από το κακό που έχουν προκαλέσει με τους χειρισμούς τους. Είναι απίστευτο το ότι φτάσαμε ως εδώ και ακόμα δεν αρθρώνουν λέξη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο». Αυτό είπε μιλώντας στο Newsbomb.gr πρόσωπο από το πολύ στενό περιβάλλον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Το μείζον ζήτημα που θέτουν από την Κουμουνδούρου, είναι η ακατανόητη -όπως τη χαρακτηρίζουν- άρνηση της κυβέρνησης να ανοίξει την εστίαση. Όπως λένε, δεν καταλαβαίνουν σε τι ακριβώς θα βοηθήσει το να παραμείνει ακόμα δέκα, δώδεκα μέρες κλειστή, όταν τα οφέλη από το άνοιγμα της θα μπορούσαν να ήταν πολλαπλάσια.

Αφενός εκτιμούν πως το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα βοηθήσει πολύ στο θέμα της εξάπλωσης του ιού, αφού θα σταματήσουν οι πολίτες -και ιδιαίτερα οι νέοι- να συνωστίζονται στις πλατείες. Αφετέρου, λένε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα προσφέρει μία σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις αυτού του τύπου που είναι κλειστές εδώ και έξι ολόκληρους μήνες, αλλά και στην οικονομία, αφού το ενδιαφέρον για έναν μεζέ έξω θα είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου καλωσορίζει την έναρξη των ραντεβού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 30 ετών, αλλά με μία δόση ειρωνείας προς τη κυβέρνηση. Και ο λόγος δεν άλλος, παρά ο χλευασμός που είχαν εισπράξει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε προτείνει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι σε μία σειρά από ευαίσθητους τομείς. Όπως σχολιάζουν σκωπτικά από τη Κουμουνδούρου, τελικά ίσως οι προτάσεις τους να μην είναι και τόσο λαϊκίστικες.

«Όλοι στη μάχη»

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στα «γραμμάτια που ξεπληρώνει η κυβέρνηση» με την κατάθεση του εργασιακού νομοσχεδίου. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, η φράση αυτή του αρχηγού τους είναι απολύτως ακριβής, καθώς είναι ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ, δηλαδή μίας συγκεκριμένης ομάδας συμφερόντων, που όπως τονίζουν, πολέμησε λυσσαλέα την δική τους κυβέρνηση, βοηθώντας τον Κ.Μητσοτάκη να φτάσει στην εξουσία.

Πάντως, το σημαντικό από τη χθεσινή ομιλία του Αλ.Τσίπρα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κατά την εκτίμηση τους το προσκλητήριο που απηύθυνε σε όλες τις δυνάμεις του κόμματος, να ριχθούν στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο του Κω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε και για ποιους επιτρέπεται – Τα δικαιολογητικά