ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα εργασιακά «μητέρα των μαχών» για τον ΣΥΡΙΖΑ - Δίνει ταξικό πρόσημο στη σύγκρουση με την κυβέρνηση

Αλέξης Τσίπρας
INTIME

Έτοιμη να ριχθεί με όλες της δυνάμεις της στη μάχη ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο εμφανίζεται η Κουμουνδούρου, καθώς, το συγκεκριμένο θέμα μονοπώλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά την εισήγηση του στο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την άποψη ότι το εργασιακό νομοσχέδιο αποτελεί «απαίτηση» και «γραμμάτιο» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα μεγάλα συμφέροντα που «τον έκαναν πρωθυπουργό».

Ο Αλ.Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, αποφασίζει να ξεπληρώσει το γραμμάτιο παρά τη μεγάλη κοινωνική ένταση που γνωρίζει ότι δημιουργεί», επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την πάγια εκτίμηση του, πως η το Μέγαρο Μαξίμου εργαλειοποιεί την πανδημία.

«Νομοθετεί κατ’ εντολή του ΣΕΒ και αποφασίζει να κηρύξει το πόλεμο στις δυνάμεις της εργασίας, καταργώντας το 8άωρο, συρρικνώνοντας το μισθό, καταργώντας κάθε έλεγχο της παραβατικότητας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ορθώς το κόμμα του χαρακτήρισε την αντιπαράθεσή του -σε ένα σχέδιο που όπως είπε διαλύει τον κόσμο της εργασίας- ως «τη μάχη των μαχών», δεδομένου ότι φανερώνει με ποιους είναι ποιος και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. «Η ΝΔ με τη σπουδή της σε αυτό το νομοσχέδιο επιβεβαιώνει ότι υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η παράταξη που μάχεται για τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», σημείωσε, επιχειρώντας να δώσει το ταξικό πλαίσιο της σύγκρουσης, αφού όπως συμπλήρωσε «η κυβέρνηση έχει γυρίσει τη πλάτη στη μεσαία τάξη, είναι φανερό πια πως η συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία είναι απέναντι στην εργασιακή αντιμεταρρύθμιση».

Παράλληλα, ο Αλ.Τσίπρα έδωσε και τις κατευθυντήριες γραμμές για την επικείμενη σύγκρουση, καθώς τόνισε ότι το σύνολο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, θα πρέπει «να εργαστεί για τη δημιουργία ενός μεγάλου εργατικού και κοινωνικού κινήματος για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κωδικός «ελεύθερο καλοκαίρι»: «Πίσω» από το διάγγελμα Μητσοτάκη - Τα εμβόλια και οι μετακινήσεις