ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για τα εμβόλια

Δημοσκόπηση
INTIME NEWS

Δημοσκόπηση της Interview για τη ΒΕΡΓΙΝΑ TV που διενεργήθηκε το διάστημα 11 έως 17 Μαίου 2021, σε πανελλαδικό δείγμα 1.405 ατόμων δίνει προβάδισμα 15,5 μονάδων στη ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για τα εμβόλια

Σταθερή πρωτιά στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, με τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνεται στο 15,5%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Interview για τη ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

Συγκεκριμένα, η εικόνα της πρόθεσης ψήφου ΝΔ διαμορφώνεται ως εξής ΝΔ 37%, ΣΥΡΙΖΑ 21.5%, ΚΙΝΑΛ 7.1%, ΚΚΕ 5.6%, Ελληνική Λύση 5.1% και ΜέΡΑ25 3.7%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 8.1%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μπροστά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, καθώς συγκεντρώνει το 50% των απαντήσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο 22%, ενώ «κανέναν» απαντά το 28%.

Στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των υπουργών, η κατάταξη σύμφωνα με τους ερωτηθέντες είναι οι: Β. Κικίλιας (7.4), Ν. Παναγιωτόπουλος (7.3), και Α. Γεωργιάδης (7.1) κι ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6.7), ο Μ. Χρυσοχοΐδης (6.5), ο Χ. Θεοχάρης (6.0), ο Ν. Μηταράκης (5.9) και η Ν. Κεραμέως (5.8).

Παράλληλα, το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει ήδη εμβολιαστεί κι ένα 24% έχει προγραμματισμένο ραντεβού ενώ μόνο το 26% φαίνεται ότι δε θα εμβολιαστεί ή εμφανίζεται επιφυλακτικό.

Οι πολίτες δείχνουν ικανοποίηση από τη διαδικασία εμβολιασμού (ραντεβού, προσωπικό, οργάνωση) σε 95%.

Εξ όσων εμβολιάστηκαν, το 70% δηλώνει ότι δεν εμφάνισε καθόλου παρενέργειες.

Υπέρ της θέσπισης του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού εμφανίζεται το 66% των ερωτηθέντων καθώς και της άρσης της πατέντας των εμβολίων (58%).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πυροσβεστική - ΕΜΑΚ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός - Εκτός υπηρεσίας όσοι αρνηθούν