ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Προανακριτική Επιτροπή: Τι κατέθεσε ο Δήμος Βερύκιος για Καλογρίτσα και Κοντομήνα

Βουλή - Προανακριτική Επιτροπή: Τι κατέθεσε ο Δήμος Βερύκιος για Καλογρίτσα και Κοντομήνα

Ο Δήμος Βερύκιος κλήθηκε να καταθέσει ως στενός συνεργάτης του πρώην ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά

Την λίστα με απαιτήσεις της κυβέρνησης σχετικά με το κανάλι που θα δημιουργούνταν αν τελικά συνέπρατταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον Χρήστο Καλογρίτσα, αναφορά που είχε κάνει σε εκπομπή του, φέρεται επιβεβαίωσε και στην κατάθεση του ο Δήμος Βερύκιος.

Ο δημοσιογράφος, που κλήθηκε να καταθέσει ως στενός συνεργάτης του πρώην ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά φέρεται να υποστήριξε ότι το ραντεβού των δυο ανδρών έγινε στην Κάντζα, με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Alpha να στήνει για μισή ώρα τον εργολάβο.

«Το ραντεβού έγινε στην Κάντζα. Ο Κοντομηνάς ήταν τυπικός και ευγενής στα ραντεβού του. Σε αυτό όμως έστησε τον Καλογρίτσα πάνω από μισή ώρα. Εκ των υστέρων σε έμενα προσωπικά μου είπε ότι ο Καλογρίτσας δεν ενδιαφέρεται για τη διοίκηση του καναλιού, αλλά για τις πολιτικές εκπομπές και το δελτίο ειδήσεων. Μου είπε επίσης ότι δεν μπήκαν στα οικονομικά» φέρεται να κατέθεσε.

Στη συνέχεια φέρεται να υπέδειξε ως καταλληλότερο άνθρωπο να μιλήσει για το θέμα τον Δημήτρη Φουρλεμαδη, λέγοντας:

«Ο πατήρ Δημήτριος Φουρλεμάδης μπορεί να σας βοηθήσει, μπορεί να σας δώσει λεπτομέρειες εάν χρειαστεί. Ο ρόλος του ήταν πιο κοντά στον κύριο Κοντομηνά. Σε εμένα πάντως έτσι καταγράφηκε στην μνήμη μου το ραντεβού Καλογρίτσα - Κοντομηνά. Μετά ήρθε η τηλεοπτική εμφάνιση Κοντομηνά που έγινε αυθόρμητα, για άλλο θέμα ήταν στο πλατό και μπούκαρε στην εκπομπή της Μενεγάκη και "φωτογράφισε", αναφέρθηκε στον Νικο Παππά».

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε προβλέψει την κατάληξη της ιστορίας, αλλά και πως «το ζήτημα είναι ότι του ζήτησε ένας άνθρωπος να συνεργαστούν χωρίς χρήματα και βρίζοντας τους ανθρώπους που ήθελαν να τους εξυπηρετήσει. Προφανώς τους ενημέρωσε ο Κοντομηνάς (σ.σ. την τότε κυβέρνηση): "Ρε σεις αυτός σας βρίζει. Τι κάνετε; Αυτά δεν γίνονται ούτε στη μαφία". Ήμουν στο δίπλα γραφείο και άκουγα. Δεν ξέρω εάν τον πήρε κάποιος τηλέφωνο και του είπε πήγαινε να τον δεις. Ο πατήρ Δημήτριος το ξέρει καλυτέρα».

Απαντώντας στο εάν ο Δημήτρης Κοντομηνάς θεωρούσε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας αποτελούσε «άνθρωπο του Παππά», ο δημοσιογράφος απάντησε: «Γι' αυτό και τον επέκρινε ο Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Υπήρξε τότε σκληρή απάντηση του πρώην πρωθυπουργού».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βερύκιος κλήθηκε να επιβεβαιώσει όσα ο ίδιος είχε υποστηρίξει σε παλαιότερη εκπομπή του για τον τρόπο με τον οποίο ασκήθηκαν πιέσεις στον Δημήτρη Κοντομηνά να παραδώσει την ανεξαρτησία του τηλεοπτικού του σταθμού στον Χρήστο Καλογρίτσα, καθώς και την εμπλοκή του Νίκου Παππά:

«Είναι η περίοδος που ο AlphaTV μένει χωρίς άδεια και τα "λιμοτάγαρα" επιδιώκουν να του φάνε το κανάλι. Zητάνε από τον Κοντομηνά να συναντηθεί με τον Καλογρίτσα που ήδη έχει πάρει την άδεια για να συνεργαστούν. Ο Κοντομηνάς δέχεται να δει στο γραφείο του στην Κάντζα τον Καλογρίτσα. Το ραντεβού κλείνεται για τις 11 το πρωί. Ο Καλογρίτσας έρχεται κανονικά στην ώρα του και ο Κοντομηνάς είναι εξαφανισμένος. Η γραμματέας του Κοντομηνά ενημερώνει τον Καλογρίτσα ότι ο πρόεδρος σας ζητάει συγνώμη, αλλά κάτι σοβαρό του έτυχε και θα καθυστερήσει. Εάν δεν μπορείτε να τον περιμένετε να κλείσετε ένα άλλο ραντεβού. Εγώ είμαι στο διπλανό γραφείο κρυμμένος και τον ακούω. Ο Καλογρίτσας με ύφος λέει στην γραμματέα: "Πρώτη φορά στη ζωή μου δέχομαι τέτοια προσβολή. Να έρχομαι στο ραντεβού και ο οικοδεσπότης να λείπει και ούτε ένα τηλεφώνημα να μην μου κάνει”. Τηρείται μια σιωπή λίγων δευτερολέπτων και ακούγεται ο Καλογρίτσας να της λέει θυμωμένος, "Όχι θα τον περιμένω και να ξέρετε ότι η προσβολή δεν είναι δική μου αλλά δική του και να του το πείτε».

Σε εκείνη την εκπομπη είχε συμπληρώσει ότι «ο Καλογρίτσας του δίνει την λίστα για το τι απαιτήσεις έχει η κυβέρνηση σχετικά με την απόλυτο έλεγχο του ειδησεογραφικού τομέα και σχετικά με μια ψυχαγωγική εκπομπή που θα πρέπει να αναλάβει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Με βαρύ ονοματεπώνυμο στην ψυχαγωγία. Ο Καλογρίτσας κατάλαβε τη δυσαρέσκεια του Κοντομηνά και το γύρισε. Του λέει άκου να δεις, εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με τα μίντια. "Αυτά τα παλιόπαιδα με έστειλαν και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω” είπε στον Κοντομηνά».

Ο μάρτυρας φέρεται να απάντησε στα μέλη της επιτροπής πως όσα είχε πει τότε τα επιβεβαιώνει στο ακέραιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες