ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Ώρα επιθετικής διπλωματίας - Αναβαθμισμένη η Ελλάδα, το ξέρουν οι Τούρκοι

Μπακογιάννη: Ώρα επιθετικής διπλωματίας - Αναβαθμισμένη η Ελλάδα, το ξέρουν οι Τούρκοι
IN TIME

Ένα ήρεμο καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά «βλέπει» η Ντόρα Μπακογιάννη

H κυρία Μπακογιάννη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε πως η επίσκεψη Τσαβούσογλου έδειξε ότι πρόθεση της Άγκυρας είναι μια προσπάθεια ομαλοποίησης των σχέσεων με την Αθήνα.

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε το σύνολο των θέσεών της και ειδικά για τη Θράκη έγινε σαφές ότι δεν συνδιοικούμε. Στη Θράκη πρόσθεσε, υπάρχει μια συστηματικά θετική διακριτή μεταχείριση της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ ούτε οι Ρομά, ούτε οι Πομάκοι αποδέχονται ότι είναι τουρκογενείς όπως θέλει να τους παρουσιάσει ο Τσαβούσογλου.

Τόνισε ότι δεν βοηθά τη διπλωματία το κλίμα έντασης στον Τύπο αλλά και μεταξύ των λαών και πως στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να δώσει μήνυμα αποφασιστικότητας και σιγουριάς και από την άλλη μήνυμα βούλησης για εξεύρεση λύσης με την Τουρκία.

«Επιτρέψτε μου είναι τελείως προσωπική μου άποψη, είναι η ώρα της επιθετικής διπλωματίας για εμάς. Διότι εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στην καλύτερη φάση μας διπλωματικά. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα η άλλη μεριά έχει τεράστια προβλήματα», σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη.

Εξήγησε ότι η Άγκυρα έπαιξε με τη λάθος πλευρά στο θέμα της κρίσης μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς και βρέθηκε εντελώς χαμένη, ενώ αντίθετα η Αίγυπτος κατάφερε να πετύχει κατάπαυση πυρός. Η Ελλάδα έχοντας εξαιρετικές επαφές με όλους τους «παίκτες» στην περιοχή αλλά έχοντας αναβαθμίσει σημαντικά και τον ρόλο της εντός ΕΕ και με τις ΗΠΑ, έχει τη δυνατότητα να παίξει σε ένα ανώτερο επίπεδο διπλωματίας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

«Το ξέρουν πάρα πολύ καλά οι Τούρκοι. Οι Τούρκοι δεν κάνουν λάθος αναλύσεις. Ξέρουν πάρα πολύ καλά σε ποια κατάσταση βρίσκονται αυτοί αυτή τη στιγμή και σε ποια βρισκόμαστε εμείς. Αν διαβάσετε τον τουρκικό Τύπο τα λένε αυτά ανοιχτά: “έχουμε να κάνουμε με μια αναβαθμισμένη Ελλάδα. Πρέπει να το συνυπολογίσουμε”», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Το «τυφλό» σημείο, το κινητό και το όπλο «ειδικού χειρισμού»