ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Να διατηρηθεί η μείωση ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Αλ. Τσίπρας: Να διατηρηθεί η μείωση ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Αντίθετος στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συνάντησή του με φορείς του βορείου και νοτίου Αιγαίου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι μειωμένοι συντελεστές δεν ήταν ελεημοσύνη, αλλά δίκαιο αντιστάθμισμα στα υψηλά μεταφορικά και τις δυσκολίες διαβίωσης, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά, μια θεσμοθετημένη ρύθμιση στο ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο, που αφορά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Ελλάδας ως πολυνησιακής χώρας.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι κανένα κράτος-μέλος της ΕΕ δεν έχει απεμπολήσει δικαίωμα ευνοϊκών ρυθμίσεων στον τομέα του ΦΠΑ και ειδικά σε ό,τι αφορά τις μειονεκτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Στα πλαίσια αυτά, κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι ετοιμάζονται να αφήσουν τα νησιά στο έλεος των κερδοσκόπων, μετατρέποντας τους κατοίκους τους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλες τις νησιώτισσες και όλους του νησιώτες σε έναν κοινό αγώνα για να απαλλαγούμε από την πολιτική της υποτέλειας και της καταστροφής», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων