ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτίμηση ΣΥΡΙΖΑ: Απομονωμένος ο Μητσοτάκης, αδυνατούσε να στηρίξει το νομοσχέδιο - τερατούργημα

Αποτίμηση ΣΥΡΙΖΑ: Απομονωμένος ο Μητσοτάκης, αδυνατούσε να στηρίξει το νομοσχέδιο - τερατούργημα

«Η κυβέρνηση βάζει απέναντι της τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας», διαμηνύει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Για έναν πλήρως απομονωμένο πρωθυπουργό, που ήταν ανίκανος να υπερασπιστεί ακόμα και στα στοιχειώδη ένα εμβληματικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης του και που με κάθε τρόπο προσπαθούσε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, κάνουν λόγο από τη Κουμουνδούρου, σε μία πρώτη αποτίμηση της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, που συνόδευσε τη ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Μπορεί η «μητέρα των μαχών», όπως είχε χαρακτηρίσει ο Αλέξης Τσίπρας τη σύγκρουση για τα εργασιακά, να «χάθηκε» σε πρώτο χρόνο, αφού το νομοσχέδιο πέρασε με άνεση από τη κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι αυτή η «ήττα» θα είναι παροδική. Όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση βάζει απέναντι της, πλέον, ανοιχτά τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ως εκ τούτου, η πορεία της από εδώ και πέρα δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της κοινοβουλευτικής συζήτησης, από τη Κουμουνδούρου κρατάνε δύο πράγματα. Αρχικά, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εντελώς απομονωμένος. Δεν βρήκε χείρα βοηθείας σε αυτό το νομοσχέδιο-τερατούργημα -όπως το χαρακτηρίζουν- ούτε από το συνήθως πρόθυμο «ακροδεξιό του δεκανίκι», εννοώντας την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι αυτή η απομόνωση εκνεύρισε έντονα τον πρωθυπουργό, οδηγώντας τον από τη πρώτη κιόλας στιγμή σε επιθέσεις εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, σε μία προσπάθεια να προκαλέσει ανακατωσούρα στην αίθουσα της Ολομέλειας, καθώς αδυνατούσε να απαντήσει πειστικά στα όσα του καταλόγισαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο Κ.Μητσοτάκης κάθε άλλο παρά πιστευτός μπορούσε να γίνει, όταν μιλούσε για «φιλολαϊκό» νομοσχέδιο.

Όπως επισημαίνουν, ακόμα και οι λίγες θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου -τις οποίες και η αξιωματική αντιπολίτευση υπερψήφισε- δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά ένας «φερετζές» που προσπαθούσε να κρύψει το «τέρας» που δημιουργήσαν. Επίσης, λένε, ότι αν και οι ευρωπαϊκές αυτές οδηγίες εκκρεμούσαν σχεδόν δύο χρόνια, η κυβέρνηση αποφάσισε να τις ενσωματώσει στο ελληνικό δίκαιο μέσα από αυτό το νομοσχέδιο, έτσι ώστε να προβοκάρει την αντιπολίτευση. Ξεκαθαρίζουν ότι τα δύο «Ναι» στα άρθρα που περιλάμβαναν αυτές τις ρυθμίσεις, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει «Ναι» στον πυρήνα του νομοσχεδίου, το οποίο και καταψήφισαν επί της αρχής.

Το δεύτερο στοιχείο στο οποίο δίνει έμφαση η Κουμουνδούρου, είναι το γεγονός πως ο πρωθυπουργός δεν άρθρωσε λέξη για όλα όσα τον κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας. Από τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, για τα όποια δεν είπε τίποτα επί της ουσίας, προτιμώντας να αστειευτεί με τις «πολυκατοικίες» που θα σχεδίαζε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ακόμα και σε αυτό το σημείο, λένε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε για «μαλλί και βγήκε κουρεμένος», καθώς έλαβε την απάντηση που του άρμοζε, ως «μπαταχτσής».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 549 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 13 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 330 οι διασωληνωμένοι