ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Στα χέρια του πρωθυπουργού η σύσταση της Επιτροπής για υποχρεωτικότητα, διευκολύνσεις

Αριστοτελία Πελώνη
INTIME

Αριστοτελία Πελώνη: Η σύσταση της επιτροπής Βιοηθικής για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τις διευκολύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός της ημέρας

Τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής για πιθανή υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους παρέλαβε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με την ίδια, η σύσταση θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της Επιτροπής εντός της ημέρας.

Για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας η κ. Πελώνη επεσήμανε πως η κατάσταση εξακολουθεί να βελτιώνεται.

«Ο μέσος κυλιόμενος αριθμός κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών μειώθηκε σημαντικά στα 617 νέα κρούσματα ανά ημέρα, δηλαδή κατά 37% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σημαντική μείωση υπάρχει και στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού, καθώς και των διασωληνωμένων, γεγονός που επιτρέπει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να επανέρχεται στην κανονικότητα» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την κυρία Πελώνη μείζονος σημασίας για να χτιστεί πιο γρήγορα το τείχος της ανοσίας είναι η συνέχιση των εμβολιασμών με τους ίδιους αυξημένους ρυθμούς και στο επόμενο διάστημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ήδη από την Τετάρτη, έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου προτεραιοποίησης και όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 18 ετών μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότεροι από 7.244.000 εμβολιασμοί. Μια δόση έχουν λάβει πάνω από 4.380.000 συμπολίτες μας, ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 3.040.000».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Τα πολλά ψέματα και οι δύο αλήθειες του πιλότου - Η ώρα του εισαγγελέα