ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση στα «αντικοινωνικά» σχέδια Μητσοτάκη μέσω προγράμματος ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στα «αντικοινωνικά» σχέδια Μητσοτάκη μέσω προγράμματος ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου είναι άπαντες έτοιμοι για... μετωπική με την Κυβέρνηση, ρίχνοντας όλο το βάρος την Προγραμματική Συνδιάσκεψη.

Να παρουσιάσουν στους πολίτες μία ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και κοστολογημένη κυβερνητική λύση, η οποία θα βρίσκεται στον αντίποδα των επιλογών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας από σήμερα και για την υπόλοιπη εβδομάδα όλο το βάρος του στη Προγραμματική Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί 2-4 Ιουλίου.

Είναι δεδομένο ότι η πανδημία ανέστειλε τις δραστηριότητές των πολιτικών κομμάτων και σε μεγάλο βαθμό πήγε πίσω τα σχέδια τους. Ενδεικτικό των δυσκολιών που αντιμετώπισαν, είναι το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε το Συνέδριο του – ενώ παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς θα διεξαχθεί, καθώς σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι πολιτικές εξελίξεις που ενδεχομένως υπάρξουν το φθινόπωρο, αλλά και η πορεία της πανδημίας.

Ωστόσο, στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί ικανοποίηση για τα όσα συνέβησαν το τελευταίο εξάμηνο, καθώς αξιοποιήθηκε ο χρόνος που υπήρχε προκειμένου να προχωρήσει σε μία βαθύτερη προγραμματική επεξεργασία.

«Η προγραμματική συνδιάσκεψη είναι το επιστέγασμα αυτής της διαδικασίας. Και είναι μία ευκαιρία να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα προγραμματικής ετοιμότητας, αποφασιστικότητας, μάχης για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης της Δεξιάς και νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση», τόνισε χθες κατά τη διάρκεια της εισήγησης του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έτσι το στίγμα για το πως θα κινηθεί το κόμμα του το επόμενο διάστημα.

Όπως υποστηρίζουν οι στενοί του συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, οι προγραμματικές τους θέσεις αποτελούν το «κλειδί» της αντιστροφής του αρνητικού, για τους ίδιους, δημοσκοπικού κλίματος. Άλλωστε, θεωρούν ότι στη κοινωνία τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τη κυβέρνηση, από όσο παρουσιάζονται από τα φιλικά προς εκείνη ΜΜΕ.

Θεωρούν ότι σε μεγάλο βαθμό υπάρχει αναβρασμός εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης σε τομείς όπως το εργασιακό, ο νέος πτωχευτικός κώδικας, αλλά και η «έξωση» σχεδόν 30.000 παιδιών από τη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα, εκτιμούν ότι το φθινόπωρο, οπότε και αυτές οι αλλαγές θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές στους πολίτες, τότε το κλίμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει πολύ χειρότερο.

Αντιλαμβάνονται, όμως, ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να οδηγήσει στην ανατροπή της παγιωμένης δημοσκοπικής κατάστασης. Χρειάζεται να βάλλουν και οι ίδιοι τα δυνατά τους, ώστε να πείσουν τους πολίτες ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα ινία της χώρας στα χέρια τους.

Επομένως, αυτό που χρειάζονται είναι ένα ρεαλιστικό, κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα έχει στο επίκεντρο τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και όχι την ελίτ και τους λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που λένε ότι υπηρετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ μεγάλο βαθμό το έχει πετύχει αυτό, καθώς όλες οι επιτροπές που καταρτίστηκαν και επιβλέπονταν από τον Γιώργο Σταθάκη, έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Άλλωστε, είναι πρόσφατες οι μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η αξιωματική αντιπολίτευση για να παρουσιάσει τις θέσεις σε μία σειρά από καυτά θέματα. Αισθάνεται, κυρίως, υπερήφανος για το σχέδιο «Ελλάδα+», που αποτελεί τις προστάσεις της Κουμουνδούρου για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει ολοκληρωμένο το πρόγραμμα του κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του, που θα πραγματοποιηθεί 2-4 Ιουλίου στην Αθήνα. Στη Κουμουνδούρου ελπίζουν ότι αυτό το πολιτικό γεγονός θα δώσει το έναυσμα για να ανοίξει ένας νέος γύρος συζήτησης με τη κοινωνία, έτσι ώστε οι θέσεις τους να βρουν ανταπόκριση από τους πολίτες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Ο ιερομόναχος ήταν αποφασισμένος για όλα - Είχε κι άλλο μπουκάλι βιτριόλι