ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝ: Έγκλημα διαρκείας η νέα δανειακή σύμβαση

ΣΥΝ: Έγκλημα διαρκείας η νέα δανειακή σύμβαση

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Συνασπισμός, σχολιάζοντας την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης από το υπουργικό συμβούλιο.

«Η έγκριση της δανειακής σύμβασης, καθώς και τα μέτρα που τη συνοδεύουν συνιστούν ένα έγκλημα διάρκειας εις βάρος του ελληνικού λαού. Ποτέ ξανά μια κυβέρνηση στη μεταπολίτευση δεν είχε τόση απόσταση από τις ανάγκες και τη βούληση των εργαζομένων και της νεολαίας», τονίζει ο Συνασπισμός.

Σύμφωνα με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, η «σωτήρια δέσμευση» που προωθούν στην Ελλάδα οι αξιωματούχοι της ΕΕ και η κυβέρνηση, όχι μόνον δεν θα δώσει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους, αλλά αποτελεί «καταστροφή, στο πλαίσιο μιας ολοένα και πιο αυταρχικής Ευρώπης των αγορών και του κεφαλαίου, όπως καθορίζεται από τη νέα δημοσιονομική συνθήκη».

« Η ανατροπή των μνημονίων και των εκφραστών του, η ευρωπαϊκή λύση για το χρέος στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσής και της διαγραφής μεγάλου μέρους του, μια νέα στρατηγική για την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος, τη φορολόγηση του πλούτου και την αναδιανομή υπέρ των εργαζομένων αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την έξοδο της Ελλάδας και της Ευρώπης από την κρίση», καταλήγει ο Συνασπισμός.