ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντοζαμάνης: Υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Ανοχή Τσίπρα στον ανεμβολίαστο Πολάκη

Κοντοζαμάνης: Υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Ανοχή Τσίπρα στον ανεμβολίαστο Πολάκη
INTIME

«Αν λείψουν τα μέτρα η πολιτεία θα έχει κάθε λόγο να κατηγορηθεί για αδράνεια από τα εκατομμύρια πολιτών που εμβολιάστηκαν», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Για υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον εμβολιασμό έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμανης, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα και την «ανοχή» στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, που δεν έχει εμβολιαστεί.

Ο κ. Κοντοζαμάνης κατά την ομιλία του πρόσθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις της τροπολογίας, εξηγώντας ότι θα συμπεριληφθεί στο υγειονομικό προσωπικό που πρέπει να εμβολιαστεί, και το προσωπικό του ΕΚΑΒ.

«Ύστερα από 18 μήνες μάχης με την πανδημία, κάθε συζήτηση προϋποθέτει την παραδοχή ορισμένων αποδεδειγμένων αληθειών. Σε κοινωνικούς όρους τα εμβόλια επιτυγχάνουν πολύ περισσότερα πράγματα από απλώς την πρόληψη της νόσου στο ατομικό επίπεδο και αυτήν είναι διαφορά των εμβολίων από τα φάρμακα. Τα εμβόλια παράγουν μία σειρά εξωτερικοτήτων, μία σειρά αποτελεσμάτων που υπερβαίνουν το ατομικότητα του εμβολιαζόμενου και κατανέμονται στο σύνολο της κοινωνίας», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το μοναδικό όπλο της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο, ενώ επισήμανε ότι «όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή και αυτό το βεβαιώνουν όχι μόνο οι έρευνες αλλά και τα δισεκατομμύρια δώσεις που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο εδώ και μήνες».

Κατά την τοποθέτηση του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που τηρεί στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. «Όποιος αμφισβητεί αυτές τις αλήθειες επιτρέψτε μου να πω πως είναι υποκριτής. Δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν του είπαν. Συνεπώς όποιος αφήνει έστω και μια χαραμάδα αμφισβήτησης για τα εμβόλια, ψαρεύει σε θολά και επικίνδυνα νερά, πολύ περισσότερο όταν επιτρέπει σε συνεργάτες του να διαλαλούν ότι είναι ανεμβολίαστοι».

Υποστηρίζοντας τις νέες ρυθμίσεις, ο κ. Κοντοζαμανης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «δημοκρατικά υπεύθυνες ρυθμίσεις που εξυπηρετούν την δημόσια υγεία χωρίς να επεμβαίνουν στην ζωή των ατομικών δικαιωμάτων. Δεν απαγορεύουν ούτε επιβάλουν, αλλά παροτρύνουν τους λίγους να μη βλάπτουν την συντριπτική πλειονότητα. Είναι εντελώς μελετημένες και μετριοπαθείς, γιατί δεν είναι γενικές και καθολικές. Στο Δημόσιο προτάσσονται εκείνες οι κατηγορίες εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Πρόκειται για μία νομοθετική πρωτοβουλία ισορροπημένη και δίκαιη που σταθμίζει κοινό καλό με την ατομική επιλογή».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι επαμφοτερίζουσες στάσεις και τα μισόλογα δεν βοηθούν την κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι «αν λείψουν τα μέτρα η πολιτεία θα έχει κάθε λόγο να κατηγορηθεί για αδράνεια από τα εκατομμύρια πολιτών που εμβολιάστηκαν και δικαιούνται να ζητούν τη ζωή τους πίσω. Είναι άλλωστε η πολιτική που ακολουθούν όλες οι χώρες».

Κλείνοντας, προέτρεψε όσους επιμένουν στην «αδιέξοδη» -όπως χαρακτήρισε- στάση, να «κάνουν το εμβόλιο της αλήθειας και της ευθύνης και απέναντι στην μετάλλαξη Δ να μεταλλαχθούν οι ίδιοι προς το καλύτερο και θα είναι αυτό ένα καλό νέο για την υγεία της δημόσιας ζωής».

Λίγο αργότερα σε ερώτηση που του έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννης Ραγκούσης σχετικά με τα ποσοστά των εμβολιασμένων υγειονομικών, ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε ότι «η μεγάλη πλειονότητα των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί, έχει ξεπεράσει το 85% σε ιατρικό προσωπικό και το 69% στο νοσηλευτικό προσωπικό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά στο Νewsbomb.gr: Όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα γίνω ορντινάτζα κανενός