ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη του Πρωθυπουργού στους Πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους

Στήριξη του Πρωθυπουργού στους Πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το συντονιστικό της Πυροσβεστικής για να στηρίξει και να ενθαρρύνει τους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη

Στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου αφενός να ενημερωθεί για την κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών και αφετέρου για να εκφράσει τη στήριξή του στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Χρειάζονται τη στήριξή μας όλοι όσοι μάχονται με τις φλόγες. Η κυβέρνηση εγγυάται ότι στο τέλος της κρίσης θα έχει καλυφθεί κάθε πληγή που άνοιξε» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

O κ. Οικονόμου έκανε λόγο για μια «πρωτοφανή κατάσταση» στα Βίλια προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συναισθάνονται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος». «Ο αγώνας είναι τριπλός: κατάσβεση, αποτροπή ξεσπάσματος νέων και αποζημίωση των πληγέντων» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

«Οποιοσδήποτε σκεφτεί την έκταση και ένταση την κόπωση των μέσων πυρόσβεσης αντιλαμβάνεται ότι η πολιτεία μάχεται και ανθίσταται. Οι δηλώσεις μας στο παρελθόν είχαν δημιουργήσει προσδοκίες. Το ζητούμενο δεν είναι το ευκταίο αλλά η αντιμετώπιση μιας κατάστασης στην οποία η κυβέρνηση δεν σήκωσε τα χέρια ψηλά και δεν αναλώθηκε σε επικοινωνιακούς χειρισμούς» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Όποιος δρα κάνει και λάθη, τα αναγνωρίζουμε με γενναιότητα. Τώρα είναι όμως η ώρα της μάχης και πρέπει να στηρίξουμε όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεολόγος Μαλεσίνας: Ο 14χρονος πέρναγε με το ποδήλατο και έβαζε φωτιές γιατί «του άρεσε ο καπνός»