ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασημοφόρηση του Μενέντεζ από την Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο

Σακελλαροπούλου Μενέντεζ προεδρικό
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αμερικανό Γερουσιαστή
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τον Αμερικανό Γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποιεί σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Η κ. Σακελλαροπούλου παρασημοφόρησε τον κ. Μενέντεζ, με τον Αμερικανό Γερουσιαστή να αναφέρει «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ και πού λαμβάνω αυτό το ιδιαίτερο βραβείο. Και να το λαμβάνω από την πρώτη γυναίκα ΠΤΔ. Το λαμβάνω εξ ονόματος όλων των ομογενών φίλων μου από την Ελλάδα και από την Κύπρο».

«Στα 30 αυτά χρόνια εκείνοι ήταν που με βοήθησαν και έκαναν την εισαγωγή σε πολλά θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Η φλόγα που άναψε στην αρχαία Ελλάδα, στην αθηναϊκή δημοκρατία είναι μια φλόγα που αξίζει να αγωνιστούμε για να την κρατήσουμε ζωντανή. Αυτό ισχύει και για τις δύο χώρες».

Και συμπλήρωσε ότι «στη σταδιοδρομία μου έχω λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια, ωστόσο το δικό σας παράσημο θα το τιμώ για πάντα».

Το Τάγμα της Τιμής είναι παράσημο της Ελλάδας. Θεωρείται ότι είναι δεύτερο σε βαθμό μετά το παράσημο του Τάγματος του Σωτήρος.

Καθιερώθηκε το 1975, δια του Π.Δ. 849/1975, (ΦΕΚ 273Α΄/4-12-1975), όπου και αντικατέστησε το διάσημο του Τάγματος του Γεωργίου Α'. Στους απονεμηθέντες με το διάσημο αυτό παρέχεται ο αντίστοιχος τίτλος κατά βαθμό. Ο μεγαλόσταυρος του Τάγματος απονέμεται συνήθως σε διατελέσαντες Πρωθυπουργούς, Προέδρους της Βουλής, Αντιπροέδρους της Κυβέρνησης και Ορθόδοξους Πατριάρχες, πλην του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, στους οποίους απονέμεται ο μεγαλόσταυρος του Σωτήρος.

Οι στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Μενέντεζ

Τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert Menendez) υποδέχτηκε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται οι στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2021 - Αποτελέσματα: Τα μόρια για όλες τις σχολές (ΠΙΝΑΚΕΣ)