ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Δεν άντεξε το μπούλινγκ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αποστολάκης – Στοχευμένος ο ανασχηματισμός

Τσίπρας - Αποστολάκης
Για πιέσεις στα όρια του μπούλινγκ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε πως οι αλλαγές που έγιναν στο κυβερνητικό σχήμα ήταν στοχευμένες και προέρχονται αποκλειστικά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ χαρακτήρισε ενωτική την κίνηση με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος ωστόσο δεν άντεξε την πίεση και δεν δέχθηκε την υπουργοποίηση.

Για μπούλινγκ από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Ευάγγελο Αποστολάκη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε πως από πλευράς κυβέρνησης και Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε μια ενωτική κίνηση, στην οποία όμως ο Αλέξης Τσίπρας και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έδειξαν ανοχή.

«Ένα από τα συμπεράσματα που βγήκε από το θέμα των πυρκαγιών, είναι ότι στην Πολιτική Προστασία χρειαζόταν ένα πρόσωπο που στα χαρακτηριστικά του καλό θα ήταν να μην αντιμετωπίζεται από καχυποψία από τις πολιτικές δυνάμεις, ώστε να α μην αναγκάζεται να δίνει λόγο κάθε τρεις και λίγο για τις προθέσεις του. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον κ. Αποστολάκη γιατί ήταν μία προσωπικότητα που δεν ερχόταν από τη Νέα Δημοκρατία και είχε μία επιχειρησιακή εμπειρία. Τον επέλεξε εν γνώση του, ότι είχε κάνει υπουργός Αμύνης επί ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Ο κ. Αποστολάκης χτες το βράδυ αποδέχτηκε οριστικά τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ο κ. Αποστολάκης είπε ότι θα ήθελε να ενημερώσει ο ίδιος και τον κ. Τσίπρα. Ο κ Αποστολάκης δέχτηκε, μετά βγήκε μία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τον έλεγε αποστάτη, δεν το άντεξε, έκανε πίσω. Ακόμα και αν δεχτώ τη λογική ότι άλλα έλεγε ο κ. Αποστολάκης στον Πρωθυπουργό και άλλα στον Αλέξη Τσίπρα, το ζήτημα εδώ είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε ανοχή στην επιλογή ενός προσώπου που δεν μπορούσε να κατηγορηθεί για δεσμούς ούτε με την ΝΔ ούτε με τον Μητσοτάκη».

Σε ερώτηση για τις μετακινήσεις υπουργών, όπως αυτή του Βασίλη Κικίλια από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «Ο ανασχηματισμός αυτός δεν είναι αλλαγές που μπορεί κανείς να δει μονοδιάστατα. Ο πρωθυπουργός δείχνει ότι οι κινήσεις και οι αλλαγές του είναι στοχευμένες».

«Ο πρωθυπουργός κυβερνάει ο ίδιος και δεν ζητάει την άδεια και τις υποδείξεις του ΣΥΡΙΖΑ και οποιουδήποτε άλλου για να φτιάξει την κυβέρνησή του. Η Νέα Δημοκρατία κυβερνά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει. Οι αλλαγές που γίνονται είναι στοχευμένες σε σημαντικά κομμάτια», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση που αφορούσε την απομάκρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την κυβέρνηση κι αν αυτή προήλθε από τις πιέσεις που ασκήθηκαν μετά τις πυρκαγιές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2021: Τα νέα πρόσωπα και οι αποχωρήσεις - Το infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα σήμερα: 3.628 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 νεκροί σε 24 ώρες, στους 344 οι διασωληνωμένοι

Επιδείνωση του καιρού: Πού θα βρέχει την Τετάρτη - Τοπικές μπόρες στην Αττική