ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Κατσανιώτης: Οι απόδημοι μεγαλώνουν την πατρίδα μας

Ανδρέας Κατσανιώτης
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Στο πλευρό των απανταχού Ελλήνων θα σταθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με όσα ανέφερε στην πρώτη τοποθέτηση του με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Κατά την τοποθέτηση του ενώπιον των μελών της Επιτροπής Ελληνισμού και Διασποράς και εκπροσώπων ομογενειακών σωματείων ο κ. Κατσανιώτης έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «κορυφαίο εθνικό κεφάλαιο» τον Απόδημο Ελληνισμό.

«Μεγαλώνει την πατρίδα μας και πολλαπλασιάζει το εύρος της επιρροής μας. Η Ελλάδα είναι Οικουμενική. Η καρδιά της πάλλεται σε όλον τον κόσμο. Χτυπά δυνατά μέσα από τα δραστήρια ομογενειακά σωματεία αλλά και μέσα από τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά παντού στον κόσμο» ανέφερε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών στον χαιρετισμό του ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που συνεδρίασε για τις Εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» και του Δήμου Αργοστολίου για την Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου (1571) στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Σημειώνεται, πως ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών έχει ανακριβή το χαρτοφυλάκιο του Απόδημου Ελληνισμού με βασικό την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψηφιοποίησης των διπλωματικών υπηρεσιών, την ενεργοποίηση των μεθόδων Δημόσιας και Θρησκευτικής Διπλωματίας και την προβολή του πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο φονικό στη Ρόδο: Σκότωσε την πρώην του και αυτοκτόνησε – Τι γράφει στο σημείωμα που άφησε

ΕΝΦΙΑ 2021: Εδώ θα βρείτε τα εκκαθαριστικά σας - Τέλος το Taxisnet

Ιωάννα Μαλέσκου: Ξέσπασε για το «κόψιμο» της εκπομπής της - Η απάντηση στην Καινούργιου