ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Κίεβο ο Π. Γερουλάνος

Στο Κίεβο ο Π. Γερουλάνος

Επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Γερουλάνος έδωσε έμφαση στην ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών θεωρήσεων.

Επίσης υποστήριξε ότι το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο έχει καταφέρει να εξυπηρετεί και όχι να ταλαιπωρεί όσους θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της βίζας, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι η Ουκρανία μπορεί να βρει στη χώρα μας ένα σύμμαχο όσον αφορά την προσπάθεια για τη διευκόλυνση της διαδικασίας θεωρήσεων Σένγκεν.

«Παλεύουμε και στα διεθνή φόρα και εκεί παλεύουμε για να αναδείξουμε το θέμα των θεωρήσεων και των προβλημάτων που δημιουργούν στον τουρισμό» επισήμανε ο υπουργός, που χαρακτήρισε «αναχρονιστική» την πρακτική των θεωρήσεων.

Νωρίτερα, ο κ. Γερουλάνος μίλησε στα εγκαίνια του Ukrainian Travel Forum 2012 όπου κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες να εμπιστευθούν και πάλι την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Όπως ανέφερε, παρά τις αρνητικές εικόνες και ειδήσεις «είμαστε εδώ για να αποδείξουμε το αντίθετο. Οι επισκέπτες στην Ελλάδα βρίσκονται σε μία από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου».

Το 2011, η Ελλάδα δέχθηκε 90.000 επισκέπτες από την Ουκρανία για τουρισμό, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τη νέα χρονιά.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γερουλάνος συναντήθηκε με τον ουκρανό ομόλογό του Μιχάιλο Κουλουνιάκ με τον οποίο συζήτησαν για την πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών, ενώ η τουριστική συνεργασία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης με την Επικεφαλής της Κρατικής Αρχής για τον Τουρισμό της Ουκρανίας Ολένα Σαποβάλοβα.