ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για τον έλεγχο της Opinion Poll

ΣΥΡΙΖΑ Κουρτσς Μητσοτάκης Opinion Poll
Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «μπλοκάρει τον έλεγχο της Opinion Poll».

«Τους κυρίους Κουρτς και Μητσοτάκη φαίνεται πως τους ενώνουν περισσότερα κοινά εκτός από τη σύμπλευση με την ακροδεξιά, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση "δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι"», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του υπό τον τίτλο: «Στην Αυστρία ο Κουρτς ελέγχεται για διαφθορά και στημένες δημοσκοπήσεις. Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης μπλοκάρει τον έλεγχο στην Opinion Poll».

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «την ώρα που ο στενός πολιτικός φίλος και ομογάλακτος του κ. Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ελέγχεται από τις ανακριτικές Αρχές για διαφθορά και παραγγελία βολικών δημοσκοπήσεων με έρευνες στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος, στην καγκελαρία και στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας του, η ΝΔ αρνείται πεισματικά εδώ και 4 μήνες τη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να εξεταστούν τα στοιχεία και τα κόστη αμφιλεγόμενης δημοσκόπησης της εταιρίας OpinionPoll».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σύμφωνα με έγγραφα, αποκαλύφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της ταυτόχρονα μέσω άλλης εταιρίας συνδεδεμένης με τη δημοκοπική, παίρνει με απευθείας αναθέσεις 270.000 ευρώ από το Δημόσιο για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «στην Αυστρία η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση για τέτοια φαινόμενα που πλήττουν την ποιότητα της Δημοκρατίας», όμως «στην Ελλάδα η πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τον έλεγχο ύποπτης δημοσκόπησης όπως έχουμε ζητήσει από τις αρχές Ιουνίου με επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καλύπτοντας την εν λόγω εταιρία». «'Αντε και στα δικά μας…», σχολιάζει καταληκτικά.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα Θέρμανσης: Μεγαλύτερο σε ύψος, περισσότεροι οι δικαιούχοι – Τα νέα διευρυμένα κριτήρια

Ο καιρός τρελάθηκε: Πού θα δείξει 30 βαθμούς μετά την κακοκαιρία «Αθηνά» - Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Η στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου του Ρουμάνου μεγιστάνα στην Ιταλία – Ξεκληρίστηκαν 2 οικογένειες