ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρανίκας και Παπαθανάση γράφουν για τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες

Καρανίκας και Παπαθανάση γράφουν για τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες

Η βουλευτής της μονοεδρικής περιφέρειας Φωκίδος, Αφροδίτη Παπαθανάση, και ο βουλευτής της περιφέρειας Ευρυτανίας, εξίσου μονοεδρική, Ηλίας Καρανίκας, συνυπέγραψαν μια επιστολή, που αφορά τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες στην Ελλάδα.

Οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν ότι οι Νομοί Ευρυτανίας και Φωκίδας, αν και ανήκουν στη Στερεά Ελλάδα, μια Περιφέρεια με Α.Ε.Π. ίσο με 125% του ευρωπαϊκού μέσου όρου , δεν παρουσιάζουν ρυθμούς ανάπτυξης όμοιους με αυτούς των υπόλοιπων Νομών της Στερεάς Ελλάδας.

Αν και οκτώ ελληνικές περιφέρειες καταγράφουν μερικούς από τους υψηλότερους ρυθμούς Σύγκλισης, οι Περιφερειακές Ενότητες της Φωκίδας και της Ευρυτανίας παρουσιάζουν σημαντικές υστερήσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης τους.

Έτσι οι δυο βουλευτές ζήτησαν στην επιστολή τους, την προώθηση συγκεκριμένων ενεργειών με στόχο τη διαμόρφωση ευνοϊκότερων αναπτυξιακών προοπτικών για τους νομούς Ευρυτανίας και Φωκίδας καθώς και τη δημιουργία ενός νέου τρόπου ποσοτικού προσδιορισμού των αναγκών κάθε Περιφερειακής Ενότητας στην Ελλάδα έτσι ώστε να διευκολυνθεί και να προχωρήσει ουσιαστικότερα η Σύγκλιση στοχεύοντας τόσο στην αποβολή των πραγματικών αδικιών που προκύπτουν όσο και στη βιωσιμότητα αυτής της προσέγγισης.