ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Δεν ξανακλείνει η οικονομία, «όχι» στη υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
Intimenews/Γιάννης Δημητρόπουλος

Όλα όσα είπε ο Γιάννης Οικονόμου, για την οικονομία, τα εμβόλια και το χριστουγεννιάτικο μέρισμα

Η οικονομία και η χώρα δεν θα ξανακλείσουν, ούτε θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, είπε ξεκάθαρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον Real FM, στην εκπομπή της Αμαλία Κάτζου και του Δημήτρη Μιχαλέλη.

«Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανακλείσει η χώρα μας. Η υποχρεωτικότητα δεν αποτελεί μια από τις επιλογές, Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο εκτός από συγκεκριμένους κλάδους, όπως οι υγειονομικοί», τόνισε. «Επιχείρησαν και άλλες χώρες να το δουν, ωστόσο καμία δεν το προχώρησε. Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ικανοποιητικά, η υποχρεωτικότητα δεν θα προσφέρει πολλά», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι αν χρειαστεί θα υπάρχει επίταξη, ενώ απάντησε και στα περί «λευκής πετσέτας» που είπε στην ίδια εκπομπή ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

«Όποιος παρακολοθεί την πραγματική ζωή καταλαβαίνει τη διάσταση της πραγματικότητας της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας «για εκείνους που επιλέγουν μόνοι σε ολόκληρο τον πλανήτη να εργαλειοποιούν την πανδημία για να αποκομμίσουν οφέλη».

Επιβεβαίωση Newsbomb για το χριστουγεννιάτικο μέρισμα

«Έχουμε δώσει πίσω στην κοινωνία πολλά πράγματα που της πήρε -συνειδητά- η προηγούμενη κυβέρνηση. Συνεχίζουμε με αυτή την πολιτική που κάνει επενδύσεις, που δημιουργεί θέσεις εργασία και φέρνει μυαλά από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα πράγματα θα ειπωθούν το επόμενο διάστημα, οι νέες παρεμβάσεις θα είναι στον επόμενο προυπολογισμό», κατέληξε ο κ. Οικονόμου όταν ερωτήθηκε αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει μέρισμα τα Χριστούγεννα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr και της Αμαλίας Κάτζου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Βασίλης Αναστασίου

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο και με βίασε» - Σοκάρουν οι καταθέσεις κατά γνωστού ηθοποιού

Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Αττική; Τέσσερις σεισμολόγοι απαντούν στο Newsbomb.gr

J2US: Το ζευγάρι που αποχώρησε και η «βόμβα» της Ιωάννας Τούνη (videos)