ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με «σύμμαχο» τον Γεωργιάδη ο ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρει» τη μεσαία τάξη

Με «σύμμαχο» τον Γεωργιάδη ο ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρει» τη μεσαία τάξη

Έναν όχι και τόσο απρόσμενο «σύμμαχο» στην προσπάθεια που καταβάλει για να κερδίσει ξανά τη στήριξη της μεσαίας τάξης έχει βρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς οι «άγαρμπες» -κατά κοινή ομολογία- τοποθετήσεις του υπουργού Ανάπτυξης, προκαλούν ενόχληση στους επιχειρηματίες της εστίασης και όχι μόνο.

Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, η Κουμουνδούρου επιχειρεί με στοχευμένες κινήσεις να βρει κοινό βηματισμό με τα στρώματα εκείνα που με την ψήφο τους έστειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα της αντιπολίτευσης, δηλαδή τη λεγόμενη «μεσαία τάξη». Άλλωστε, κατά τη παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ξεκάθαρα ότι αυτό είναι προσανατολισμένο στη στήριξη της.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προτείνει μία δέσμη μέτρων η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται, για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από τη κρίση.

Εκτός από τις κινήσεις που κάνει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο «φλερτ» αυτό με τη μεσαία τάξη, έχει και τη «βοήθεια» του Άδωνη Γεωργιάδης, ο οποίος αρκετές φορές έχει προκαλέσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με μία σειρά από δημόσιες τοποθετήσεις.

Τελευταία, ήταν εκείνη στην οποία υποστήριξε ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν πρέπει να παραπονιούνται για τα κυβερνητικά μέτρα, καθώς είναι οι «πλέον ευνοημένοι» από τα πακέτα στήριξης που δόθηκαν από τη κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες.

Η συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης πυροδότησε την έντονη αντίδραση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση.

«Χτες υπεύθυνοι για τη μετάδοση του κορονοϊού, σήμερα "αχάριστοι" κατά τον Υπουργό Ανάπτυξης. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους κοινωνικούς φορείς σαν εσωτερικούς εχθρούς ή κακομαθημένα παιδιά. Ακόμα χειρότερα, επιχειρεί να στρέψει τον ένα κλάδο απέναντι στον άλλο. Είναι μια επιλογή που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της πανδημίας και οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης. Η εστίαση, όπως και το λιανεμπόριο, διεκδικούν το αυτονόητο: να μείνουν όρθιοι σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Έχουν την απόλυτη στήριξη μας», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Πάντως, όπως είπε στο Newsbomb.gr κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στη Κουμουνδούρου σχεδόν πανηγυρίζουν τις -πάρα πολλές- τηλεοπτικές εμφανίσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας ότι κάθε φορά του «ξεφεύγουν» αλήθειες για τη κυβερνητική πολιτική, που το Μαξίμου προσπαθεί να αποκρύψει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δήλωση που είχε κάνει για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όταν και υποστήριξε ότι όσες δεν συγχωνευτούν, θα κλείσουν, αφού δεν θα μπορούν να βρουν τρόπους χρηματοδότησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Η Κλοντιάνα Τσέλο, το εργοστάσιο σοκολάτας και το μυστήριο με τα 3 δισεκατομμύρια

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για νέες απάτες μέσω POS – Πώς «έφαγαν» χρήματα από 73χρονο στην Κυψέλη

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Παράθυρο» για αλλαγές ως προς τη λήξη του από τον Θεμιστοκλέους