ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρνήθηκε νέα υποψηφιότητα η Σούλα Μερεντίνη

Αρνήθηκε νέα υποψηφιότητα η Σούλα Μερεντίνη

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίνη, με επιστολή της ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να ζητήσει την επανεκλογή της.

"Πίστευα και πιστεύω ότι μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες τόσο για τον καθένα από εμάς ατομικά όσο και για τον κοινωνικό ιστό", γράφει στην επιστολή της η βουλευτής Τρικάλων." Υπό αυτό το πρίσμα πορεύτηκα και αυτό το σκοπό υπηρέτησα και υποστήριξα, υποτάσσοντας το κομματικό ή προσωπικό όφελος στην επιβίωση της χώρας", συνεχίζει.

"Συνειδητοποιούμε πλέον όλοι ότι πληρώνουμε ακριβά την αβελτηρία, τις υπαναχωρήσεις και τις παραλείψεις στη λήψη αποφάσεων με πολιτικό κόστος. Στο κομμάτι που μου αναλογεί, και πιστεύω ότι είναι μικρό, ζητώ συγνώμη από όσους πλήττονται από αυτή την αδυναμία", απολογείται η κ. Μερεντίνη, ενώ την ίδια στιγμή ανακοινώνει την αποχώρησή της από την πολιτική σκηνή λέγοντας ότι "μετά από 12 χρόνια πολιτικής παρουσίας και 4 επιτυχημένες εκλογικές αναμετρήσεις, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Η πολιτική για μένα δεν είναι επάγγελμα".

Η Σούλα Μερεντίνη αιτιολογεί την απόφασή της αυτή δηλώνοντας ότι "η μονιμότητα στην πολιτική δεν συμβαδίζει με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες και τις ανάγκες που αυτές δημιουργούν. Είναι βαθιά συντηρητική συμπεριφορά".