ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου σήμερα με φόντο το σχέδιο «ασφαλή Χριστούγεννα»

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου σήμερα με φόντο το σχέδιο «ασφαλή Χριστούγεννα»

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα συναντηθούν στις 9:30 ενώ θα έχουν και νέο τετ α τετ τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Συνάντηση με τον Aρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο θα συναντηθεί εκ νέου το πρωί της Δευτέρας όταν ο πρωθυπουργός θα δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στόχος και των δύο είναι να προχωρήσει με τον καλύτερο τρόπο το σχέδιο «ασφαλή Χριστούγεννα» καθώς οι Εκκλησίες αναμένεται να γεμίσουν για τις εορταστικές θείες λειτουργίες.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξάλλου διατηρούν ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας και συνομιλούν συχνά προκειμένου να υπάρχει κατά το δυνατόν πιο συντονισμένος βηματισμός πολιτείας-εκκλησίας απέναντι στην πανδημία.

Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης εξάλλου παραμένει η επιπλέον ενίσχυση των εμβολιασμών στην Ελλάδα και σε αυτό η Εκκλησία εκτιμάται ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο λόγω των στενών σχέσεων που διατηρούν ιεράρχες και ιερείς με το ποίμνιο.

Την ίδια ώρα το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για ραντεβού 1ης και 3ης δόσης, συνεχίζεται μετά την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των 60 ετών και άνω, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα χορήγησης της τρίτης δόσης τρεις μήνες μετά τη δεύτερη. Ανταποκρινόμενο στο αυξημένο ενδιαφέρον, το Υπουργείο Υγείας προσθέτει επιπλέον 110 χιλ. στα διαθέσιμα ραντεβού. Παράλληλα, προχωρά στο άνοιγμα ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στη Γλυφάδα και διπλασιάζει τη δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι.

Εν τω μεταξύ, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκε η μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους έξι μήνες στους τρεις μήνες. Όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30 Οκτωβρίου θα λήξουν στις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ από τη νέα χρονιά θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο. Μετά τη λήξη των πιστοποιητικών δεν θα ισχύουν τα προνόμια που απολαμβάνουν οι κάτοχοί τους ως νοσήσαντες και οφείλουν να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται πως η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης είναι δυνατή πλέον μόνο με θετικό μοριακό τεστ, κι όχι με τη χρήση rapid τεστ. Ο ίδιος κανόνας θα ισχύσει για τους επισκέπτες στην Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρούπολη: 29χρονη πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το χάπι για το βάρος, οι απιστίες και το «την άκουσα» από την επιτυχία

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα: Αντί για μασάζ έκαναν ερωτικά ραντεβού